Nieuwsfeed

Tumult op Brusselse politieraad na onthullingen over agent die Adil (19) doodreed: ‘Overal politie, nergens gerechtigheid!’

.

Krantenkoppen in België

KIJK. Remco Evenepoel moet tik incasseren, maar blijft strijdvaardig tijdens interview op tijdritfiets: “Ga hoofd niet laten hangen”

Zware dag in de Giro voor Remco Evenepoel. Onze landgenoot verloor in de achtste etappe veertien seconden op z’n grote concurrent Primoz Roglic en op INEOS-duo Geraint Thomas en Tao Geoghegan Hart. Een tik, al bleef hij na afloop wel strijdvaardig. Zeker met de tijdrit van morgen in het achterhoofd – Evenepoel fietste na de finish zelfs al uit op

Lees meer »

Zelfverwonding bij jongeren neemt toe en start ook almaar jonger

Eén op de vier tieners geeft aan zichzelf te verwonden. Dat blijkt uit jarenlang onderzoek van professor Imke Baetens aan de VUB. De laatste twee jaar nam het gedrag toe van 21 tot 29 procent. En het gedrag duikt nu ook op in de lagere school. "Toch is het belangrijk om vooral rustig te blijven als je ermee geconfronteerd wordt."

Lees meer »

Familie van Meghan Markle geeft explosief interview: “Ze was haatdragend en wreed”

De vervreemde familie van Meghan Markle (41) heeft afgelopen zondag een explosief interview gegeven aan het Australische ‘Spotlight 7′. Daarin hebben haar vader Thomas Markle, haar halfzus Samantha Markle en halfbroer Thomas Markle Jr. familiegeheimen onthuld en nooit eerder vertoonde beelden van de hertogin van Sussex vertoond. Het trio deelde in het interview sneer na sneer uit, noemde de acties

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Dat hij eens niet de beste was op het middenveld? Zand erover”: zes spelers krijgen 7 op 10, vijf starters halen maar net voldoende

Wat een apotheose op de Bosuil. Vermeeren schoot Antwerp in de absolute slotseconden naar een 3-2-zege tegen Club Brugge. Nota bene na een dubbele achterstand. In ons rapport in totaal vijf spelers die maar net een voldoende halen, maar ook zes spelers met een 7 op 10. Voor onder meer een stabiele factor, voor iemand die zíjn moment pakte (ondanks

Lees meer »

Van verborgen parel naar overpopulaire bestemming: deze plekken willen net als ‘Frozen’-dorpje af van massatoerisme

Sinds Disney het koninkrijk van de filmreeks Frozen op het Alpendorpje Hallstatt baseerde, wordt de Oostenrijkse gemeente overspoeld door toeristen. Nieuwe houten schuttingen op de populairste selfiehotspot moeten de rust doen wederkeren. Hallstatt is overigens niet de enige plek ter wereld die te kampen heeft met dit probleem. Ook deze plaatsen kreunen onder de toeristen.

Lees meer »

DE INSIDER. Eindelijk speelt de remake van ‘De kleine zeemeermin’ ook bij ons in de zalen: waarom je moet gaan kijken

Halle Bailey vertolkt de rol van Ariël in de remake van ‘De kleine zeemeermin’, maar haar huidskleur veroorzaakte heel wat controverse. “De cast is bewust heel divers: van zeemeermannen tot witte, zwarte en Aziatische zeemeerminnen”, vertelt filmjournalist Wout Desmytere. Hij ging gisteren naar de première en vertelt in onze podcast waarom je deze remake bovenaan je lijstje moet plaatsen: “Meestal

Lees meer »

Ook in Bergen werd gedetineerde per vergissing vrijgelaten

Vorige week raakte bekend dat op 21 april een gevangene per vergissing werd vrijgelaten uit de gevangenis van Sint-Gillis. Volgens ‘het Nieuwsblad’ werd diezelfde dag ook in de gevangenis van Bergen iemand per vergissing op vrije voeten gesteld. Nog een derde gedetineerde werd die dag vrijgelaten, maar dan wel drie weken te laat.

Lees meer »

Betaald door Bpost, maar wel op kabinet sleutelen aan beheerscontract mét Bpost: het mag, maar is het nog van deze tijd?

Het mag blijkbaar: experten uit overheidsbedrijven en administraties "lenen" en inschakelen op je kabinet ("detacheren" in het jargon), maar toch hun loon niet overnemen. Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) deed dat ook met enkele Bpost-medewerkers. Maar is die praktijk nog van deze tijd, zeker als die medewerkers werken aan een overheidscontract met hun oorspronkelijke werkgever? "Op z’n minst

Lees meer »

Franse moeder aangeklaagd omdat ze zoon 14 jaar “verborgen” hield, vrouw ontkent: “Ik ben geschokt, we waren gelukkig”

Een Franse vrouw (48) zou haar zoon sinds zijn geboorte verborgen hebben gehouden voor de buitenwereld. De 14-jarige tiener zou slechts 25 kg gewogen hebben en kan zich slecht uitdrukken. Zijn moeder, Stéphanie, werd dinsdag aangeklaagd door het Franse gerecht. Maar ze ontkent alles tegenover de Franse zender BFMTV: “Mijn zoon is nooit een nacht met honger gaan slapen”, verzekert

Lees meer »