Nieuwsfeed

Twee Belgen naar halve finale Koningin Elisabethwedstrijd voor zang

Twee van de vier Belgische deelnemers aan de Koningin Elisabethwedstrijd mogen door naar de halve finale: de Vlaamse mezzosopraan Linsey Coppens en de Franstalige sopraan Margaux de Valensart. Ze zingen allebei woensdagavond hun halve finale.

Krantenkoppen in België

Noodcentrale krijgt 85 extra medewerkers om personeelstekort aan te pakken

De noodnummers 112 en 101 krijgen versterking, er komen 85 extra medewerkers. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bekendgemaakt. De aanwervingen maken deel uit van een actieplan dat kan worden uitgevoerd omdat de federale regering tijdens het begrotingsconclaaf in maart 3 miljoen euro extra heeft vrijgemaakt voor de noodcentrales.

Lees meer »

Strandredders Knokke-Heist zijn opnieuw paraat vanaf dit weekend, maar: “Weinig baders wagen zich aan zeewater van 12 graden”

Knokke-Heist spant dit jaar de kroon, want het is de eerste badstad aan onze kust waar de strandredders hun uniform opnieuw bovenhaalden om een oogje in het zeil te houden. Het werd alvast een rustige zaterdag want er waagden zich amper strandgangers aan een plons in het water van de Noordzee. “Momenteel bewaken we de zones Heist, Albertstrand en Lichttorenplein

Lees meer »

COLUMN. Wie, zoals Theo Francken, houdt van de welgevormde zinnen van Ilja Leonard Pfeijffer, kan nooit een gevaarlijk mens zijn

Columnist Jan Segers lijdt aan een selectief geheugen. “Waarom Theo Francken was uitgenodigd in ‘De Afspraak’ en waarover hij het had, kan ik me niet herinneren, maar mij is bijgebleven hoe Francken op de afterparty zijn eigen exemplaar van ‘Grand Hotel Europa’ liet handtekenen door Ilja Leonard Pfeijffer, die er ook te gast was. Een ontroerend tafereel vond ik dat.”

Lees meer »

UITSLAGEN. Denz is beste vluchter in Rivoli, Thomas blijft in het roze

Duitsers aan de macht in de Giro. Na de sprintzege van Pascal Ackermann gisteren, trok vandaag zijn landgenoot Nico Denz (BORA-hansgrohe) aan het langste eind. De 29-jarige Duitser versloeg na een heuvelachtige etappe van 185 kilometer de Let Toms Skujins en de Australiër Sebastian Berwick in de sprint. Ilan Van Wilder finishte als eerste Belg op de zesde plaats. Het

Lees meer »

Is positie Petra De Sutter (Groen) nog houdbaar? Minister krijgt vermoedens van belangenvermenging maar niet van zich afgeschud

Een adviseur die betaald werd door bpost, maar werkte op het kabinet van minister Petra De Sutter (Groen), volgde ook het gevoelige krantenbedelingscontract op. De Sutter kaatst terug dat niet zij, maar het kabinet van PS-minister Dermagne, daarover onderhandelt. “Van belangenvermenging is dus geen sprake.” En toch krijgt de groene politica die stempel nog maar moeilijk van zich afgeschud. Is

Lees meer »

Koningshuis krijgt ruim een miljoen euro meer dotatie dan voorzien

De Belgische monarchie zal dit jaar geen 40,9 miljoen maar 42 miljoen euro kosten. Dat is niet te wijten aan koning Filip en zijn familieleden zelf. Wel aan de spilindex die werd overschreden. Een herberekening van onder meer de dotaties leidt ertoe dat er dus ruim één miljoen euro meer naar het koningshuis gaat dan begroot.

Lees meer »

Amerikaans Congreslid dat loog over CV strafrechtelijk vervolgd

Amerikaanse federale aanklagers gaan het omstreden Republikeinse congreslid George Santos strafrechtelijk vervolgen, meldt CNN. Santos heeft toegegeven te hebben gelogen over zijn CV, maar weigert op te stappen. Hij verschijnt mogelijk woensdag al voor een federale rechtbank in New York, waar de aanklacht is ingediend.

Lees meer »

Van Quickenborne dreigt: “Geen fiscale hervorming als er belastingverlaging komt voor werklozen en leefloners”

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft zondagmiddag als studiogast bij ‘VTM Nieuws’ duidelijke taal gesproken over hoe zijn partij de gesprekken rond de fiscale hervorming benadert. Van Quickenborne dreigde: “Als de minister van Financiën en de andere partijen vasthouden aan de belastingverlaging voor werklozen en leefloners, dan komt er voor ons geen fiscale hervorming.”

Lees meer »

Internationaal geprezen hervormer vervelt tot alleenheerser: in 20 jaar trok Recep Tayyip Erdogan alle macht naar zich toe

Turkije neemt nog geen afscheid van president Recep Tayyip Erdogan. Al 20 jaar is hij aan de macht (eerst als premier) en daar komt nu hoogstwaarschijnlijk nog een derde termijn als president bij. In die 20 jaar evolueerde Erdogan van een internationaal geprezen hervormer tot een echte autocraat. Na de mislukte staatsgreep in 2016 trok hij zowat alle macht naar

Lees meer »