Nieuwsfeed

Twintiger verdacht van de moord op vier studenten in Idaho pleit onschuldig

De 28-jarige Bryan Kohberger heeft onschuldig gepleit aan de moord op vier studenten in Idaho. De autoriteiten zijn er wel van overtuigd dat de man de dader is.

Krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Als farmasector ouders van kleine Mauro niet helpt, is ze onze financiële steun dan nog waard?”

De ouders van een jongetje in het Gentse smeken de overheid om een peperduur geneesmiddel terug te betalen. “Dat die het been stijf houdt, mag hardvochtig lijken, maar dat is het niet”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dit dossier bewijst zelfs de deugdelijkheid van het systeem. Maar net als bij baby Pia wordt de druk door het farmabedrijf bij de maatschappij

Lees meer »

Geen Belgen in finale Koningin Elisabethwedstrijd

De Belgische mezzosopraan Linsey Coppens en sopraan Margaux de Valensart hebben zich niet weten te verzekeren van een plaatsje in de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. De jury selecteerde donderdagavond twaalf finalisten, die vanaf volgende week strijden voor de eindzege.

Lees meer »

Gouverneur kondigt terreuralarm af nadat Russische ‘saboteurs’ met tanks Russisch grondgebied aanvielen

Twee Russische milities die aan de kant van Oekraïne tegen de Russische president Vladimir Poetin vechten, hebben aanvallen uitgevoerd op Russisch grondgebied in de grensregio van Belgorod en Brjansk. “Blijf thuis, verzet je niet en wees niet bang, we zijn niet de vijand”, luidt hun boodschap. Op sociale media verschijnen berichten over schietpartijen met tanks in die regio. Nu werd

Lees meer »

ZAVO-directeur over dreiging van wraakacties na dodelijk incident Zaventem: “Moeilijk om angst bij ouders te verminderen”

Na de dodelijke vechtpartij in het station van Zaventem circuleren op sociale media en in onderlinge chats tussen leerlingen alarmerende berichten over waakacties. De angst is groot. Sommige ouders twijfelen om hun kinderen naar school te sturen, een aantal heeft zelfs al resoluut aangekondigd dat ze hun kind thuishouden. De ZAVO-school gaat zondagnamiddag overleg plegen met de politie.

Lees meer »