Nieuwsfeed

Ultranationalistische tegenstander schaart zich achter Erdogan voor tweede ronde presidentsverkiezingen

De Turkse ultranationalistische presidentskandidaat Sinan Ogan heeft zijn steun uitgesproken voor zittend president Recep Tayyip Erdogan nadat hij in de eerste ronde is uitgevallen. Erdogan gaat zondag de strijd aan met Kemal Kilicdaroglu in een ongeziene tweede ronde van presidentsverkiezingen.

Krantenkoppen in België

DeSantis wil “grote Amerikaanse comeback” leiden, maar wordt geplaagd door technische problemen tijdens formele aankondiging presidentskandidatuur

De Republikein Ron DeSantis wil met zijn presidentskandidatuur “de grote Amerikaanse comeback” leiden. Dat maakte de 44-jarige politicus woensdagavond bekend op Twitter. Zijn live te volgen gesprek met Twitterbaas Elon Musk, waarin hij zijn kandidatuur wilde toelichten, kampte echter zodanig met technische problemen dat het na 20 minuten kortstondig werd beëindigd. Enkele uren voordien had DeSantis zich nog officieel gemengd

Lees meer »

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts schrapt ruim 100 onderwijsregels om papierwerk voor scholen te verminderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft maandag een pakket maatregelen voorgesteld waarmee de administratieve last voor leerkrachten en scholen verminderd moet worden. De minister schrapt onder meer ruim 100 artikelen in de onderwijsregelgeving en probeert meer duidelijkheid te scheppen over welke documenten een school moet bijhouden voor de onderwijsinspectie en welke niet.

Lees meer »

Psycholoog geeft advies om je focus te behouden tijdens de blok: “Zet je smartphone op vliegtuigstand én leg hem in een andere ruimte”

De blok staat weer voor de deur. Je focus bewaren is dan nog meer dan anders van belang. Maar in een wereld vol digitale prikkels is dat niet altijd zo eenvoudig. Psycholoog en focusexpert Mark Tigchelaar, die er het boek ‘Focus Bites’ over schreef, geeft advies. “Eenvoudige tekeningetjes maken tijdens een lezing verhoogt je concentratie met liefst 29 procent.”

Lees meer »

Peiling “De Stemming”: Vlaams Belang blijft de grootste, Vooruit gaat meest vooruit en PVDA wordt vierde partij

Vlaams Belang blijft de grootste partij van Vlaanderen, en door de achteruitgang van Open VLD, CD&V en Groen wordt de PVDA de vierde partij. Dat blijkt uit een peiling van "De Stemming". De koers van partijvoorzitter Conner Rousseau stuwt Vooruit verder vooruit: de Vlaamse socialisten vormen nu de derde formatie in Vlaanderen. Bart De Wever (N-VA) blijft de populairste politicus.

Lees meer »

“Daniël zag de zorg voor zijn gehandicapte zoon niet meer zitten”: recente dood van zijn bejaarde echtgenote eindigt met familiedrama

Een bejaarde man uit het West-Vlaamse Koolskamp heeft zondagavond brand gesticht op de zolder van zijn woning en is daarna uit het leven gestapt. Hij laat een 55-jarige thuiswonende zoon met een beperking achter. “Sinds zijn vrouw Cecile anderhalve maand geleden op 87-jarige leeftijd stierf, zat Daniël in de put”, klinkt het in zijn entourage. Opvallend: op zolder lag een

Lees meer »

“Dan gaat je tikker, hé”: Andy Peelman zet dringende achtervolging in op verdachte in ‘Andy op Patrouille’

Voor zijn laatste patrouille maakt Andy Peelman (39) deel uit van het zogenaamde Lakeshore korps in Canada, en ook daar valt het werk niet te onderschatten. Op een dag krijgt het plaatselijke politiekorps een verontrustende oproep binnen wegens partnergeweld. Vervolgens wordt de achtervolging op de voortvluchtige dader meteen ingezet. “Dit is zéér uitzonderlijk.”

Lees meer »