Nieuwsfeed

Van de Premier League naar de Serie A? Mourinho richt pijlen op Tielemans

Voetbalt Youri Tielemans (26) volgend seizoen in de Serie A? Als het aan José Mourinho ligt wel. ‘The Special One’ wil de Rode Duivel, straks einde contract bij Leicester City, graag naar AS Roma halen. De interesse is concreet.

Krantenkoppen in België

Nederland verhoogt verkeersboetes met 10 procent

Verkeersboetes gaan in Nederland met 10 procent omhoog. Het ministerie van Justitie en Veiligheid moet bijdragen aan het dekken van het overheidstekort en doet dat door de verkeersboetes te verhogen, zo blijkt uit de voorjaarsnota van de Nederlandse regering, die vrijdag naar de Tweede Kamer is gestuurd. De verhoging van de boetes gaat waarschijnlijk op 1 januari in.

Lees meer »

Doorbraak: wetenschappers doen ernstige bloeding na bevalling met 60 % dalen. “Elke 6 minuten sterft er ergens een vrouw aan overmatig bloedverlies”

Postpartumhemorragie (PPH), het verlies van meer dan 0,5 l bloed binnen de 24 uur na de geboorte, is wereldwijd de belangrijkste oorzaak van moedersterfte. Wetenschappers hebben een levensreddende oplossing uitgewerkt die zorgt voor een drastische vermindering van zo’n ernstige bloeding na de bevalling. De resultaten werden vandaag gepubliceerd in het New England Journal of Medicine.

Lees meer »

Amerikaanse ambassadeur: “Rusland zal hoge prijs betalen voor misrekening in Oekraïne”

De Amerikaanse ambassadeur in Rusland Lynne Tracy verwacht dat Moskou “een hoge prijs” zal betalen voor de aanslepende oorlog in Oekraïne. “Westerse sancties hebben de Russische financiële sector voor miljarden dollars aan schade berokkend”, zei ze in een interview met de Russische krant ‘Kommersant’. Volgens Tracy ziet de toekomst van Rusland er allesbehalve rooskleurig uit, zeker nu de bilaterale relaties

Lees meer »