Nieuwsfeed

“Van mijn moeder weet ik dat het niet makkelijk wordt”: Britt Das, dochter van actrice Marleen Merckx, speelt in ‘Familie’

Een gastrol in ‘Familie’ aangeboden krijgen, voor een beginnend acteur is dat doorgaans een droom die uitkomt. En toch antwoordde Britt Das (25) dat ze nog even over het voorstel moest nadenken. “Ik had enkele praktische bezwaren”, vertelt ze in TV Familie. Een gesprek over de steun van haar bekende moeder – ‘Thuis’-icoon Marleen Merckx (65) – en de nadelen van een tijdelijke rol. “Er komen elk jaar meer afgestudeerde acteurs bij dan er rollen voorhanden zijn.”

Krantenkoppen in België

Jong verweesd dasje gevonden na rave in Brustem

Op het terrein van de rave in Brustem, Sint-Truiden, is een verweesd dassenjong gevonden. Het dier liep op klaarlichte dag rond zonder ouders, dat is bijzonder ongebruikelijk voor de soort. Waarschijnlijk is de moeder gevlucht voor het lawaai, waardoor het jong alleen achterbleef in de dassenburcht.

Lees meer »

Rusland geteisterd door ontploffende olieopslagplaatsen. Wat zegt dat over het Oekraïens lenteoffensief?

De ene na de andere olieopslagplaats in het zuiden van Rusland gaat in vlammen op. Treinen lijken spontaan te ontsporen. Oekraïne weet officieel van niets, maar alles wijst in de richting van drone-aanvallen. Viseert Oekraïne de Russische bevoorrading nu het lenteoffensief elk moment kan losbarsten? Wat is de schade voor Rusland? Tom Simoens, docent aan de Koninklijke Militaire School (KMS),

Lees meer »

RECENSIE. ‘White House Plumbers’: “De ene HBO-satire is de andere niet”

De makers van ‘Veep’ (en een producent van ‘Succession’) hebben nog eens de koppen bij elkaar gestoken voor een politieke satire. Dit keer houden ze het Watergateschandaal van Richard Nixon uit 1972 opnieuw onder het licht in een vijfdelige HBO-serie op Streamz waarin Woody Harrelson en Justin Theroux in de huid kruipen van de ‘meesterbreinen’ die per ongeluk een bom

Lees meer »

Duitsland duikt in recessie

11:23 In het laatste kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van dit jaar liet de grootste economie van Europa een negatieve groei optekenen. Dalende consumentenbestedingen wegen op de Duitse economie.

Lees meer »

Van Peteghem: “Oplossing vinden voor belastingverlaging werklozen en leefloners”

Dat de fiscale hervorming waar de federale regering aan werkt werklozen en leefloners een belastingverlaging kan opleveren, kan in uitzonderlijke gevallen voorkomen. “Maar dat heeft niets te maken met de doelstelling van deze hervorming en we moeten daar dan ook een technische oplossing voor vinden.” Dat heeft vicepremier en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) maandag gezegd op Radio

Lees meer »