Nieuwsfeed

Verschillende gemeenten geven ongunstig advies voor Ventilus-plannen

Verschillende gemeenten in West-Vlaanderen geven een ongunstig advies voor het ruimtelijk uitvoeringsplan voor hoogspanningslijn Ventilus. Het gaat onder meer om Oostkamp, Zedelgem, Ardooie, Izegem, Harelbeke en Waregem. Andere gemeenten, zoals Avelgem en Zwevegem, geven dan weer een gunstig advies met voorwaarden.

Krantenkoppen in België

Fabio Jakobsen snelt naar zege in Ronde van Hongarije

Terwijl alle ogen gericht zijn op Remco en de Giro doet ploegmaat Fabio Jakobsen zijn duit in het Quik.Step zakje. Het Nederlands sprintkanon hield Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) af in de tweede etappe van de Ronde van Hongarije. Casper van Uden (Team DSM) sprintte naar de derde plaats.

Lees meer »

ANALYSE. Pijnlijk om Bachmoet net nu te verliezen. Maar als je naar de Wagner-baas luistert, dan is de Russische vreugde misschien van korte duur

“Vandaag is de stad alleen nog in ons hart.” Met die woorden leek de Oekraïense president Volodymyr Zelensky vanochtend toe te geven dat Bachmoet gevallen is. Het is pijnlijk voor Zelensky om die bekentenis net nu te moeten doen. Vanop de G7-top in Japan en terwijl zijn land zich klaarmaakt voor een tegenoffensief. Maar wat betekent het écht? De vreugde

Lees meer »

Trump-uitdager DeSantis verbiedt universiteiten Florida geld uit te geven aan diversiteit

Universiteiten in Florida mogen voortaan geen geld meer uitgeven aan fondsen die diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit promoten. Gouverneur Ron DeSantis ondertekende maandag een wet die aan dat soort programma’s een einde moet maken. DeSantis wordt al langer gezien als een uitdager van oud-president Donald Trump als Republikeinse presidentskandidaat, maar kondigde zijn plannen nog niet officieel aan.

Lees meer »

Adjunct-directeur van Oekraïense inlichtingendiensten onthult duistere plannen: “We proberen Poetin te vermoorden”

Oekraïense spionnen hebben concrete plannen om de Russische president Vladimir Poetin (70) uit de weg te ruimen. Dat heeft Vadym Skibitsky, de adjunct-directeur van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, gezegd in een interview met de Duitse krant ‘Welt’. “Poetin merkt dat we steeds dichter bij hem komen, maar hij is ook bang om door zijn eigen mensen te worden vermoord”, aldus

Lees meer »

Terras doet prijs van appartement tot 9,3% stijgen

Een balkon of terras verhoogt de waarde van een appartement met gemiddeld 4,7 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Immoweb in de twaalf grootste Belgische steden. Ook de totale buitenoppervlakte en de verdieping van de flat in het gebouw hebben een duidelijke invloed op de prijs.

Lees meer »