Nieuwsfeed

VN-rapport: sterke daling van het aantal doden door klimaatrampen, maar economische schade neemt toe

Ondanks de verbeteringen in vroegtijdige waarschuwingssystemen blijft de economische schade als gevolg van weers- en klimaatgerelateerde rampen onverminderd stijgen, waarschuwt het VN-weeragentschap.

Krantenkoppen in België

“Dat mensen me niet meer herkennen vind ik niet erg, zo hebben ze geen vooroordelen”: Davina, Tamara en Britt over de comeback van M-Kids

Meer dan twintig jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met de populaire M-Kids. Het trio, bestaande uit Tamara Cambré, Britt De Winter en Davina Cambré, scoorde destijds heel wat hits. Er is dan ook goed nieuws voor de fans. De dames zullen voorlopig éénmalig opnieuw optreden op ‘De Foute Party’ van Qmusic in Flanders Expo. Maar hoe vergaat het het trio

Lees meer »

“Ze sleepten zelfs een hotdogverkoper voor de rechter”: familie van Frank Sinatra waakt met hand en tand over zijn fortuin en imago

25 jaar na zijn overlijden blijft het levensverhaal van Frank Sinatra fascineren. Netflix komt zelfs met een nieuwe biografische dramaserie over de zanger, waarin opvallende details aan het licht komen. “Volgens de FBI had hij zelfs banden met de maffia.” Maar Netflix past maar beter op voor de familie Sinatra, want die zwaaien in het rond met dagvaardigingen wanneer het

Lees meer »

Tweedeverblijftaks van kustgemeente Knokke onwettig verklaard

Het hof van beroep in Gent heeft in een arrest de tweedeverblijfstaks van de gemeente Knokke onwettig verklaard. Het hof besliste dat de taks discriminerend is ten opzichte van mensen die gedomicilieerd zijn in de gemeente, want zij betalen geen aanvullende gemeentebelasting. Consumentenorganisatie Testaankoop reageert tevreden.

Lees meer »

Opleidingscentrum voor volwassenen gedeeltelijk geëvacueerd in Ukkel: zeven personen naar ziekenhuis door irritatie aan ogen en luchtwegen

Zeven personen die dinsdagnamiddag in een opleidingscentrum voor volwassenen in Ukkel klaagden over irritaties aan de ogen en luchtwegen, zullen overgebracht worden naar het ziekenhuis. Dat meldt de Brusselse brandweer. “Alle anderen mogen naar huis”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “De oorzaak van de problemen hebben we niet kunnen achterhalen, maar momenteel wordt er in het centrum niets meer gemeten.”

Lees meer »

Grote opluchting voor Olivier Vandecasteele, maar krijgt deze zaak nog een stevig staartje? “Dit is een gevoelig precedent”

De vrijlating van Olivier Vandecasteele is een grote opluchting voor hemzelf en zijn familie, maar dat hij geruild werd voor de Iraanse terrorist Assadollah Assadi doet wel wat wenkbrauwen fronsen. Is dit het einde van het verhaal of krijgt de deal met Iran nog een stevig staartje? "Dit is een gevoelig precedent, zeker op het internationale toneel", zegt VRT NWS-journalist

Lees meer »

Het tragische levensverhaal van Anna Nicole Smith: “Ze verloor haar zoon in hetzelfde bed waarin ze pas bevallen was”

Blond sekssymbool. Mislukte stripper. Verwende echtgenote. Trotse moeder. Om Anna Nicole Smith te omschrijven, kom je met één definitie niet toe. Het model mocht dan vooral bekend staan om haar pronte boezem, haar 63 jaar oudere echtgenoot en lang aanslepende rechtszaken, maar achter die weelderige vormen school een fragiele vrouw, die stierf aan een gebroken hart. De nieuwe Netflix-documentaire ‘You

Lees meer »