Nieuwsfeed

Vrouw gaf zich aan bij politie na nieuws over dodelijke aanrijding: ‘Ze dacht dat het een tak of een ree was’

Een dertigjarige vrouw heeft zichzelf aangegeven bij de politie nadat ze het nieuws over de dodelijke aanrijding in Tervuren had gehoord. Ze zat achter het stuur van de wagen die een 49-jarige vrouw aanreed, maar was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust.

Krantenkoppen in België

Drie collega’s bevallen op amper 24 uur tijd: “Op het verloskwartier stuurden we berichtjes naar elkaar”

Babyboom op de dialyseafdeling van AZ Delta. Drie dialyseverpleegkundigen van het Roeselaarse ziekenhuis bevielen op amper 24 uur tijd en lagen er ook samen op de kraamafdeling. “Doordat ze daar spraken van een dialyse-invasie wist ik dat mijn collega’s ook hun kindje verwelkomd hadden”, zegt Marlies Degroote die ons samen met Lisa Decock en Kelly Pattyn vertelt over de bijzonder

Lees meer »

Relatiedeskundige Rika Ponnet beantwoordt de vraag van de week: “Wat als je in je familie het vijfde wiel aan de wagen bent?”

Wat als je stiefmoeder je vader helemaal inpalmt? Wat als je vader hierdoor nauwelijks tijd voor je maakt, en je eigen moeder zich ondertussen in een slachtofferrol wentelt? Wat als een gesprek hierover erg moeilijk ligt? Relatietherapeut Rika Ponnet geeft wekelijks advies in de podcast "Vraag het aan Rika": “Probeer je behoefte om dichter bij je vader te staan uit

Lees meer »

Als het contact met pluskinderen verdwijnt, wat zijn dan de opties? “Een woensdagbezoek afdwingen? Geen goed idee”

“Mijn pluszoon zie ik niet meer, dat is moeilijk.” Openhartig sprak Niels Destadsbader (34) over zijn relatiebreuk in ‘Viva La Feta’, en hoe diep het gemis van pluskinderen kan zijn. Een herkenbaar gegeven, waarvoor zelfs juridische stappen bestaan. Maar is dat wel zo’n goed idee? Twee experts delen hun visie. “Het woord ‘ouder’ in ‘plusouder’ is niet altijd een grote

Lees meer »

Is fanatiek fitnessen als tiener wel gezond? Inspanningsfysioloog en fitness-coach geven hun tips om als jongere veilig te sporten

Steeds meer jongeren vinden hun weg naar de fitnesszaal, en TikTok krioelt van de 16-jarigen (en jonger) die hun vooruitgang in de gym delen. Maar is fitness wel gezond voor een groeiend lichaam? “Krachttraining met de focus op spieren groter maken, is risicovol en absoluut geen piste die je als jonge sporter alleen moet bewandelen”, zeggen inspanningsfysioloog Katrien Koppo en

Lees meer »

KIJK. 7 jaar geleden nam Aaron Blommaert als tiener zelf deel aan ‘The Voice Kids’, nu mag hij het programma presenteren

Er komt een gloednieuw seizoen van ‘The Voice Kids’ aan en daar horen dit jaar ook twee nieuwe presentatoren bij. De Tovenaar uit ‘The Masked Singer’, Aaron Blommaert en ‘Blind Gesprongen’-presentatrice Nora Gharib zullen de kids dit jaar naast het podium ondersteunen. “Het is heerlijk om te zien hoe die kinderen zich smijten en genieten van op te treden met

Lees meer »

Lotte De Clerck greep net naast de rol van Camille en Caro in ‘#LikeMe’: “In seizoen 3 dacht ik: ga ik er nog bij kunnen horen?”

Na Pommelien Thijs, Maksim en Camille gaat nu ook ‘#LikeMe’-actrice Lotte De Clerck de uitdaging aan om een solocarrière te starten. Lotte verscheen pas in het derde seizoen van de hitreeks, als het nichtje van Directeur Wolfs (Hugo Sigal). Twee seizoenen vertolkte ze de rol van de rebelse Emma Wolfs. “Ik deed in het prille begin ook auditie voor Caro

Lees meer »

Twee explosies in Rotterdam in een nacht

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben explosies plaatsgevonden in Rotterdam. Om 05.00 uur was er een ontploffing bij een woning op de Olmendaal aan de zuidkant van de stad. Omdat daarbij rook is ontstaan, wordt een aantal mensen nagekeken door ambulancepersoneel.

Lees meer »