Nieuwsfeed

Vrouw geeft zichzelf aan na dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Tervuren: dacht dat het een tak of een ree was

Een vrouw van 30 uit Waver (Waals-Brabant) is opgepakt voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Tervuren. Bij dat ongeval kwam een 48-jarige vrouw uit Sint-Lambrechts-Woluwe om het leven.

Krantenkoppen in België

VN-Mensenrechtenraad in spoedzitting bijeen over geweld Soedan

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties komt bijeen om de impact van het geweld in Soedan op de mensenrechten te onderzoeken. Het Afrikaanse land is zelf momenteel lid van de raad, die zich bezighoudt met een groot scala aan onderwerpen, waaronder executies, martelingen, verdwijningen en de vrijheid van meningsuiting.

Lees meer »

Naakt in openbaar toilet, betrapt met prostituee en gelekte seksvideo, dit zijn de strafste schandalen van de sterren

Of het een heugelijk jubileum is dat met veel luister gevierd zal worden, durven we te betwijfelen. Vooral omdat de ‘jubilaris’ ondertussen overleden is. Maar het is 25 jaar geleden dat de Britse popster George Michael in Beverly Hills op een openbaar toilet betrapt werd op openbare zedenschennis. “Dat was tegelijk een dieptepunt en tegelijk een verlossing voor George”, zegt

Lees meer »

“Daniël zag de zorg voor zijn gehandicapte zoon niet meer zitten”: recente dood van zijn bejaarde echtgenote eindigt met familiedrama

Een bejaarde man uit het West-Vlaamse Koolskamp heeft zondagavond brand gesticht op de zolder van zijn woning en is daarna uit het leven gestapt. Hij laat een 55-jarige thuiswonende zoon met een beperking achter. “Sinds zijn vrouw Cecile anderhalve maand geleden op 87-jarige leeftijd stierf, zat Daniël in de put”, klinkt het in zijn entourage. Opvallend: op zolder lag een

Lees meer »

Mauro (3) heeft spierziekte Duchenne, en het enige medicijn dat hem kan helpen is in België niet erkend: “Het zou ons 2.500 euro per dag kosten”

Pech. Dat moet zowat het sleutelwoord zijn in het leven van de kleine Mauro Myny (3). De jongen werd geboren met de erfelijke spierziekte Duchenne, hoewel noch zijn mama, noch zijn papa drager zijn van het defecte gen. En nog eens pech: naast Denemarken is België het énige land in Europa waar het geneesmiddel dat zijn leven kan verlengen niet

Lees meer »

Kato van ‘The Starlings’ lijdt aan de ziekte van Hashimoto: Wat is het? En hoe behandel je het? “Het kan jaren duren voor je er iets van merkt”

Zangeres Kato Callebaut vertelde in de HLN Original ‘Mijn Dieet’ dat ze de ziekte van Hashimoto heeft. Een vegan dieet helpt haar voorlopig van de meeste klachten af, net als van de extra kilo’s die ze door de ziekte eerst niet kwijtgeraakte. Maar wat is die ziekte van Hashimoto? Welke rol speelt voeding daarin? En zijn er nog andere manieren

Lees meer »

Renovaties in programma’s ‘Blind gekocht’ en ‘Ons huis/nieuw huis’ zijn veel te goedkoop: aannemer berekent échte prijs

Verbouwingen in tv-programma’s als ‘Blind gekocht’ en ‘Ons huis/nieuw huis’, die nu op Play4 en VRT1 lopen, kosten een pak meer dan wat de deelnemers aan die programma’s ervoor betalen. Door sponsoring en pakketdeals gaan er tientallen procenten van de factuur af. Wij lieten een aannemersbedrijf een raming maken voor twee verbouwingen die dit seizoen al te op tv zien

Lees meer »

Meer boxen, maar stillere muziek: is Belgische technologie oplossing voor geluidsoverlast op festivals?

Met CORE Festival in het Brusselse Ossegempark schiet het festivalseizoen dit weekend uit de startblokken. De organisatie experimenteert net als vorig jaar met “immersive sound”. Op twee podia wordt er een geluidsbubbel gecreëerd rond de bezoekers, waardoor de muziek enkele decibels stiller kan. Resultaat: een betere ervaring voor festivalgangers en minder overlast voor de buurt. Al heeft de Stad Brussel

Lees meer »

Studenten en professoren van Universiteit Antwerpen willen dat 8 mei opnieuw officiële feestdag wordt: “Waakzaam blijven voor fascisme”

Een aantal studenten en professoren van de Universiteit van Antwerpen (UA) willen dat 8 mei opnieuw een officiële Belgische feestdag wordt. Ze stellen ook voor om een aula van de universiteit te vernoemen naar Rachel Souritz, een Antwerpse verzetsstrijdster. In verschillende Europese landen wordt op 8 mei het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht, maar in ons land is het

Lees meer »