Nieuwsfeed

Waait de oorlog over naar Russisch grondgebied? Beelden en berichten wijzen op onrust in grensregio Belgorod

De oorlog in Oekraïne lijkt voor een stuk te zijn overgewaaid naar Rusland. In de provincie Belgorod zijn in zeker vier grensdorpen pro-Oekraïense Russische milities gesignaleerd. Er zouden evacuaties aan de gang zijn in de grensregio’s en de gouverneur van de regio Belgorod heeft een soort noodtoestand uitgeroepen. "Alle troepen die Rusland in eigen land moet inzetten, kan ze niet gebruiken aan het front".

Krantenkoppen in België

“De tijd van plastic opblaaspoppen is echt voorbij”: wat kunnen de nieuwste sekspoppen? Seksuologe onthult enkele ‘geheimen’ uit de industrie

Bijna de helft van de HLN-lezers zou intiem kunnen zijn met een seksrobot. Dat blijkt uit een kleinschalige poll van onze redactie. Maar wat kunnen de nieuwste sekspoppen precies? Zijn er ook al veel mannelijke versies op de markt? En hoeveel kosten ze? Seksuologe Chloé De Bie geeft een antwoord op de vragen waar je altijd al nieuwsgierig naar was.

Lees meer »

Hoofdrolspelers uit “Romeo and Juliet” uit 1968 vangen bot na klacht over naaktscène

Een Amerikaanse rechter heeft een klacht over seksueel misbruik, seksuele intimidatie en fraude van de twee hoofdrolspelers van de filmklassieker "Romeo en Juliet" uit 1968 verworpen. Leonard Whiting (72) en Olivia Hussey (72), destijds minderjarige tieners, waren van mening dat ze seksueel waren uitgebuit, omdat ze een naaktscène moesten spelen in de film en dienden begin dit jaar een klacht

Lees meer »

Onze Opinie: “Scholen zijn niet de stoplap van elk maatschappelijk probleem. Maar wat als het niet oplossen tot ongelijkheid leidt?”

“Nu de stapel onbetaalde facturen in het gemeenschapsonderwijs even hard groeit als de schoolgaande jeugd, duikt de maximumfactuur in het secundair onderwijs weer op. Het is geen mirakeloplossing”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En nee, scholen moeten niet elk maatschappelijk probleem behappen. Maar wat als sommige problemen tot een ongelijke start voor leerlingen leiden?”

Lees meer »

Ruim 130 doden na overstromingen in Rwanda en Oeganda

Zware regenval en overstromingen hebben al 127 mensenlevens geëist in het Centraal-Afrikaanse Rwanda. In het noorden, zuiden en westen van Rwanda zijn reddingsteams aan de slag, en vele mensen worden geëvacueerd. In buurland Oeganda zijn volgens het Rode Kruis 6 doden gevallen.

Lees meer »

IMF vreest “ernstige gevolgen” van impasse rond schulden VS

Het Internationaal Monetair Fonds waarschuwt voor “zeer ernstige repercussies” voor de Verenigde Staten en de wereldeconomie als het land zijn schulden niet kan terugbetalen. Die situatie dreigt zich voor te doen als Democraten en Republikeinen het niet eens worden over de verhoging van het wettelijk schuldenplafond van de VS.

Lees meer »

ZAVO-directeur over dreiging van wraakacties na dodelijk incident Zaventem: “Moeilijk om angst bij ouders te verminderen”

Na de dodelijke vechtpartij in het station van Zaventem circuleren op sociale media en in onderlinge chats tussen leerlingen alarmerende berichten over waakacties. De angst is groot. Sommige ouders twijfelen om hun kinderen naar school te sturen, een aantal heeft zelfs al resoluut aangekondigd dat ze hun kind thuishouden. De ZAVO-school gaat zondagnamiddag overleg plegen met de politie.

Lees meer »

Vrienden van Olivier Vandecasteele na vrijlating: “Hij liep diagonalen op gevangeniskoer van 3 op 5 meter om zijn conditie te onderhouden, tot wel 20 kilometer”

Het eerste wat Olivier Vandecasteele bij zijn terugkeer op Belgische bodem dronk, was een fris biertje. Dat bleek tijdens de persconferentie waarbij de man zelf niet aanwezig was, maar waar zijn beste vrienden het woord namen. “Toen de bewakers hem uit zijn cel haalden, dacht Olivier dat hij naar een andere gevangenis moest.”

Lees meer »