Nieuwsfeed

Zevendaagse wapenstilstand in Soedan gaat in

In Soedan is maandagavond een staakt-het-vuren van een week in werking getreden. Kort voor het ingaan ervan, waren er echter nog luchtaanvallen, meldt persbureau Reuters op basis van ooggetuigen.

Krantenkoppen in België

Knallen voor een tijdrit, wat is het belang van pompende beats in de oren van Evenepoel? “Echt zot, wat muziek met je lichaam doet”

‘Let the music play.’ Al mag het voor Remco Evenepoel (23) zondag tijdens zijn opwarming voor de tweede Giro-tijdrit wel iets minder disco dan hoe Barry White het destijds bezong. Samen met mental coach Michaël Verschaeve schetst de wereldkampioen het belang van een strak deuntje in de oren om een half uur later de ziel uit zijn lijf te kunnen

Lees meer »

Wateroverlast door hevige regen in en rond Leuven 

Hevige regenbuien hebben vanavond voor wateroverlast gezorgd in Leuven en omgeving. In Winksele bij Herent was de Brusselsesteenweg enkele uren geblokkeerd door een gigantische waterplas. In Herent moest een concert van Gabriel Rios afgelast worden en stonden sportterreinen blank.

Lees meer »

An Lemmens, Evi Hanssen en andere BV’s dienen een klacht in tegen nepadvertenties: “Ze probeerden een fan 10.000 euro af te troggelen”

An Lemmens (42) slaakt online nog maar eens een noodkreet omdat internetcriminelen mensen geld aftroggelen met haar foto, en ze is lang niet alleen. Nepadvertenties met bekende Vlamingen zijn een plaag op het internet. Christoff (46) neemt zelfs een wel heel drastische maatregel om zijn sociale media 24/7 te bewaken: “Het is heel erg dat het zover moest komen, maar

Lees meer »

Els De Schepper voor het eerst over de dood van haar geliefde: “Net toen ik Adel om vergiffenis wilde vragen, overleed hij”

Vijf jaar geleden moest Els De Schepper (57) ‘haar’ Adel afgeven, de Egyptische chirurg met wie ze jarenlang een onmogelijke liefde beleefde. Hij stierf plots in Dubai, net wanneer Els naar hem toe zou vliegen. Met haar nieuwe single ‘Unsaid’ brengt de cabaretière een eerbetoon, “maar het vertaalt ook mijn spijt dat ik hem niet alles heb kunnen zeggen wat

Lees meer »

1 mei is dit jaar van iedereen

14:10 Voor het eerst klimmen ook premier Alexander De Croo (Open VLD) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op 1 mei op het podium. De boodschap klinkt overal hetzelfde: we moeten meer mensen aan h…

Lees meer »

Child Focus: “Nooit eerder liepen zoveel kinderen weg van huis”

Child Focus behandelde vorig jaar 1.515 nieuwe verdwijningsdossiers, waarvan 1.138 nieuwe meldingen van jongeren die wegliepen. Zo steeg het aantal wegloopdossiers met 31 procent in vergelijking met 2021. Nooit eerder liepen zoveel kinderen weg van huis of de voorziening waar ze verblijven, meldt het centrum. In het kader van de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen, op 25 mei, lanceert

Lees meer »

Lasertherapie versnelt haargroei na chemo, zo toont onderzoek UHasselt

De haargroei van kankerpatiënten na een behandeling met chemo kan met een maand versneld worden dankzij lasertherapie, zo toont een doctoraatsonderzoek aan de UHasselt. Ook de levenskwaliteit en het zelfbeeld van mensen die een behandeling met lasertherapie ontvingen, zijn beter dan die van mensen die het zonder die behandeling moeten stellen.

Lees meer »

Na turbulent huwelijk en vechtscheiding gooit Brad Pitt het roer om: “Hij wil dat Angelina weet dat hij gelukkig is met iemand anders”

Er lijkt een nieuw tijdperk aangebroken voor Brad Pitt (59). Na een turbulent huwelijk en aanslepende vechtscheiding laat hij de vele herinneringen aan zijn ex-partner Angelina Jolie (47) achter zich. Hij neemt namelijk afscheid van de luxueuze villa waar ze samen hun zes kinderen opvoedden, en ruilt die in voor een kleinere retrovilla. Of ook z’n nieuwe vriendin Ines de

Lees meer »

Hoe weet je of je blaaskanker hebt en is het gevaarlijk? Expert legt uit: “De meest voorkomende behandeling is de verwijdering van de blaas”

Blaaskanker is na prostaat-, long- en dikke darmkanker de meest voorkomende kanker bij mannen. “In het beste geval heb je een overlevingskans van 70 procent, in het slechtste geval – als er uitzaaiingen zijn – maar 8 procent”, zegt dr. Karen Fransis van het UZA. Ze legt uit hoe je de ziekte kan herkennen, wat de risico’s zijn en wat

Lees meer »