Nieuwsfeed

“Zijn laatste goede daad”: vader helpt eendjes oversteken en wordt seconden later doodgereden voor de ogen van zijn kinderen

Toen hij een moedereend met haar kleintjes zag sukkelen aan een druk kruispunt in Californië, aarzelde de vader geen moment om uit zijn wagen te springen en de diertjes te helpen bij het oversteken. Maar seconden later werd hij zelf aangereden voor de ogen van zijn kinderen en stierf ter plekke. “Het was eerst een scène van pure vreugde en geluk die eindigde in de slechtst denkbare afloop.”

Krantenkoppen in België

Wetenschap ontdekt extreem giftige slang en agressieve hagedis

Wetenschappers hebben de voorbije twee jaar in Zuidoost-Azië negentig nieuwe diersoorten ontdekt. En zoals zo vaak hebben de ontdekte soorten soms boeiende looks en opmerkelijke trekjes. Zo vonden onderzoekers in Cambodja een erg agressieve hagedis met een knappe blauwe kuif. En in Myanmar en China werd een “zeer gevaarlijke” slang gevonden die extréém giftig blijkt. Het Wereld Natuur Fonds (WWF)

Lees meer »

KIJK. Baas bouwbedrijf Arizona opgepakt nadat TikTok viraal gaat waarin hij vrouwelijke medewerker slaat

In de Amerikaanse staat Arizona is de baas van een bouwbedrijf opgepakt door de politie omdat hij een vrouwelijke collega geslagen heeft. De video op TikTok toont hoe de 46-jarige Brent Michael Hospelhorn zijn medewerker in het gezicht slaat omdat er krassen zitten op kasten. Eind deze maand moet hij verantwoording afleggen voor de rechtbank. Bekijk hierboven de volledige video.

Lees meer »

School verspreidt brief naar ouders nadat leerkracht (27) in cel zit op verdenking van zedenfeiten met drie leerlingen: “We hebben onmiddellijk actie ondernomen”

De directie van de middelbare school Sint-Jozef Sint-Pieter in Blankenberge heeft alle ouders en leerlingen een brief verstuurd waarin ze duidelijk maken hoe de komende lesweek zal verlopen. “Op dit moment beschikt de school niet over nieuwe informatie en wenst ze haar aandacht voor 100 % aan de zorg voor leerlingen en personeel te geven”, klinkt het. Het onderzoek naar

Lees meer »

Vlaams Belang wil alle niet-Belgische veroordeelden naar gevangenis in thuisland sturen

Ons land zou in de regel elke persoon die hier tot een celstraf wordt veroordeeld maar niet over de Belgische nationaliteit beschikt, naar zijn of haar thuisland naar de gevangenis moeten sturen. Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, die vandaag een bezoek bracht aan de gevangenis van Antwerpen. Landen die veroordeelden weigeren, zouden geen ontwikkelingshulp meer mogen ontvangen, vindt

Lees meer »

Tien jaar wist Walter ‘Pico’ Michiels (59) de dans te ontspringen… tot nu: hof van beroep beveelt internering van aan lager wal geraakte acteur

Scouts achterna zitten met een bijl, dronken in het stadspark met een mes in de hand of een bos in lichterlaaie zetten. De lijst met feiten waarvoor Walter ‘Pico’ Michiels zich de voorbije tien jaar voor de rechtbank moest verantwoorden is ellenlang. Telkens wist de aan lager wal geraakte acteur zijn vrijheid te behouden, maar het hof van beroep heeft

Lees meer »

Oekraïense president Zelenski krijgt zijn langverwachte F16’s: “Internationale straaljagercoalitie in de maak”

Het Verenigd Koninkrijk en Nederland werken aan een zogenaamde straaljagercoalitie om de luchtverdediging van Oekraïne te versterken. "Het gaat om het opleiden van piloten én het leveren van F16’s", zegt Downing Street. Ook Frankrijk zou bereid zijn zich aan te sluiten tot de coalitie. Volodimir Zelenski, de president van Oekraïne, reageert uitgelaten op de bijkomende Europese steun. België kan geen

Lees meer »

Hoe de dood van George Floyd het leven van Vlaamse Tuly radicaal veranderde: “Gedaan met mijn show als ‘witte bakfietsmoeder’”

8 mei 2020, Minneapolis. Omstaanders filmen de doodstrijd van George Floyd, een zwarte man die bij een politiecontrole brutaal – politieknie in de nek – tegen de grond wordt gehouden. 8 minuten en 46 seconden duurt de video, die wereldwijd een zelden geziene storm van protest veroorzaakt. De schreeuw van Black Lives Matter galmde ook luid door ons land. En

Lees meer »

INTERVIEW. Bart Tommelein openhartig over verlies kleinkind en sterrenregister dat hij in Oostende gaat openen, een primeur in Vlaanderen

“Het verlies van mijn kleinkindje en het onnoemelijk verdriet van mijn eigen dochter hebben mij enorm geraakt.” Burgemeester van Oostende, Bart Tommelein (Open Vld), vertelt het met een traan, maar teder en eerlijk. “Wat ik deed? Wenen.” Voor altijd heeft hij zes kleinkinderen, ook al is zijn derde kleinkindje Jeanne een sterrenkindje. “Wetgeving of niet: ook een stilgeboren kindje blijft

Lees meer »