Nieuwsfeed

Zwarte lijst of identiteitskaarten scannen van iedereen boven 12 jaar: recreatiedomeinen willen amokmakers deze zomer buitenhouden

De Nekker in Mechelen registreert voortaan elke identiteitskaart van wie ouder is dan 12. Voor wie te boek staat als amokmaker, krijgt de kassamedewerker deze zomer een rood scherm te zien. Het recreatiedomein verstrengt zijn veiligheidsmaatregelen na een aantal incidenten vorige zomer. Net vandaag raakt ook bekend dat Oost-Vlaanderen als tweede provincie een uniforme zwarte lijst invoert voor zijn vier provinciedomeinen. “Wij zijn al lang vragende partij voor een nationaal systeem”, klinkt het ook in Mechelen.

Krantenkoppen in België

Amerikaanse denktank: “Rusland zette moordaanslag op Poetin in scène om nieuwe massamobilisatie te rechtvaardigen”

De vermeende “moordaanslag” op de Russische president Vladimir Poetin is hoogstwaarschijnlijk in scène gezet door Rusland. Het Kremlin hoopt daarmee een nieuwe grootschalige mobilisatie van Russische burgers naar de frontlinie te rechtvaardigen. Dat beweert de Amerikaanse denktank ‘the Institute for the Study of War’ (ISW). “Rusland wil zijn burgers laten geloven dat de oorlog voor hen van levensbelang is. Het

Lees meer »

Bosbranden en overstromingen in Westen van Canada

Het westen van Canada wordt getroffen door overstromingen en tientallen bosbranden, waardoor duizenden mensen hun woningen hebben moeten verlaten. In de regio worden ongewoon hoge temperaturen opgemeten, op sommige plaatsen tien graden Celsius boven de normale temperatuur voor deze tijd van het jaar.

Lees meer »

Superschurk Chris neemt wraak: opnieuw een dode in ‘Thuis’ na autobom

De ‘Thuis’-fans zijn met verstomming geslagen. Hun favoriete soap ging het weekend in met een bom. Letterlijk, want compleet onverwacht ontplofte er een bomauto in de serie en dat bleek fataal voor een van de vertrouwde personages. De dader is natuurlijk superschurk Chris, die opnieuw is opgedoken en begonnen is aan zijn wraakactie. Wie wordt zijn volgend slachtoffer?

Lees meer »

Van zelfverklaard stotteraar tot charismatisch leider, mama Alderweireld ziet haar zoon gelukkiger dan ooit: “In zijn eigen stad bloeide Toby helemaal open”

Van zelfverklaarde stotteraar tot charismatische leider. Toby Alderweireld (34) is niet enkel het gezicht van Antwerp óp het veld, maar ook ernaast. “Van nature is Toby introvert. Dat hij na de bekerzege de festiviteiten leidde, bewijst dat hij op de juiste plaats zit”, zegt mama Marina. “Als het vroeger over de defensie van de Duivels ging, werd er vooral gepraat

Lees meer »

Tegenstander Kim Huybrechts plaatst zorgwekkende berichten op social media na zware verliespartij: “Ik kan dit echt niet blijven doen”

“Ik kan dit niet blijven doen. Darts, bedankt voor alles, het was me het genoegen. Maar ik kan dit echt niet.” Dit zorgwekkende bericht plaatste darter Callan Rydz (24) op z’n Instagram Story, niet lang na z’n kansloos verloren wedstrijd tegen Kim Huybrechts op de European Tour in Tsjechië. “Ik heb het mentaal en fysiek heel moeilijk. Ik weet niet

Lees meer »

Olivier Vandecasteele is vrij, maar VUB-gastprofessor Djalali zit nog steeds in Iraanse cel: wat kan België wel en niet doen?

Nu Olivier Vandecasteele terug in het land is, vragen veel mensen zich opnieuw af hoe het gaat met Ahmadreza Djalali. De ter dood veroordeelde VUB-gastprofessor zit sinds 2016 in een Iraanse cel op verdenking van spionage. Een ruildeal zoals bij Vandecasteele kan ons land niet sluiten met Iran, omdat Djalali geen Belg is. Maar volgens Wies De Graeve van Amnesty

Lees meer »

Sciencefictionfilm werd nooit gemaakt, maar ‘James Bond’-actrice Eva Green krijgt toch haar geld: “De rechter heeft bevestigd dat ik geen hysterische vrouw ben”

Een opmerkelijke overwinning voor Eva Green (42). De actrice verleende in 2019 haar medewerking sciencefictionprent ‘A Patriot’, maar die productie zag nooit het levenslicht. Een rechter oordeelde nu dat de Franse ster alsnog recht heeft op het indertijd afgesproken loon. Dat maakt Green net geen miljoen euro rijker. “Ik ben in opstand gekomen tegen pesters”, aldus Green op Instagram. “En

Lees meer »