Nieuwsfeed

Zwarte lijst voor amokmakers in Oost-Vlaamse recreatiedomeinen: volgt de rest van Vlaanderen?

De massale vechtpartijen in het Gentse recreatiedomein De Blaarmeersen vorige zomer zijn beelden die we de voorbije jaren steeds vaker zien en die men in de provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen absoluut wil vermijden deze zomer. Daarom gaat de provincie met zwarte lijsten amokmakers weren uit haar recreatiedomeinen. Wie agressief is of mensen lastigvalt, mag nergens meer binnen. Het is te zeggen: in geen enkel domein van de provincie. Maar er is geen zwarte lijst voor Vlaanderen of België.

Krantenkoppen in België

KIJK. “Gefeliciteerd, mijn vriend”: Courtois gaat op foto met winnaar Verstappen, ook andere sterren beleefden F1 in Monaco vanop eerste rij

Even tijd voor wat ontspanning. Na de verplaatsing in Sevilla (1-2-winst) van zaterdagavond trok Thibaut Courtois in het bijzijn van verloofde Mishel Gerzig deze ochtend via privéjet richting Monaco, waar vandaag de GP in de Formule 1 werd afgewerkt. Vanop de eerste rij konden ze de spectaculaire stratenrace beleven. Na de race ging Courtois ook op de foto met winnaar

Lees meer »

Grote opluchting voor Olivier Vandecasteele, maar krijgt deze zaak nog een stevig staartje? “Dit is een gevoelig precedent”

De vrijlating van Olivier Vandecasteele is een grote opluchting voor hemzelf en zijn familie, maar dat hij geruild werd voor de Iraanse terrorist Assadollah Assadi doet wel wat wenkbrauwen fronsen. Is dit het einde van het verhaal of krijgt de deal met Iran nog een stevig staartje? "Dit is een gevoelig precedent, zeker op het internationale toneel", zegt VRT NWS-journalist

Lees meer »

KIJK. Steward geeft wel heel expressieve veiligheidsdemo op het vliegtuig: “De eerste keer dat ik kijk naar de steward”

Weinig mensen letten op tijdens de veiligheidsdemonstraties voor een vlucht, maar steward Peter Echevarria probeert daar op hilarische wijze verandering in te brengen. Met enorm veel enthousiasme toont hij de passagiers wat ze moeten doen in noodgevallen. En dat werkt, want op het internet krijgt hij veel lovende reacties. De enthousiaste steward moet volgens hen niet alleen fikse opslag krijgen,

Lees meer »

Ons land heeft er een nieuwe treinverbinding bij: eerste nachttrein uit Berlijn komt vanochtend aan in Brussel-Zuid

Vanmorgen komt de eerste nachttrein uit de Duitse hoofdstad Berlijn aan in Brussel-Zuid. Die trein van de Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper gaat drie keer per week rijden. Het is de tweede nachttreinverbinding vanuit ons land, na die van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB van en naar Wenen, die sinds 2020 ook drie keer per week rijdt. Het opstarten van nieuwe nachttreinverbindingen

Lees meer »

REPORTAGE. “Dat we filles à papa genoemd worden? We zijn er fier op”: de jeugd in ‘Le Zoute’ lijkt écht op die van ‘Knokke off’

Champagnedrinkende, cocaïnesnuivende, in-de-duinen-rollebollende, arrogante fils en filles à papa. ‘Knokke off’ – met in de hoofdrol Pommelien Thijs – schetst geen al te fraai beeld van de jongeren in de mondaine badstad. Onze reporter ging praten met de Knokse jeugd, en die blijkt zich te herkennen in dat cliché. Elissa (18), Michelle (19), Manon (19), Sébastien (23) en Jelle (24)

Lees meer »

Geschat vermogen van 2 miljard euro, maar toch zal hij moeten besparen: wat zijn de grootste uitdagingen van koning Charles III?

Al acht maanden is hij koning, sinds de dood van koningin Elizabeth II, en vandaag volgt de officiële kroning van Charles III. Het échte werk kan beginnen voor Charles (74). Maar welke uitdagingen wachten hem? Hij moet zijn koninklijk huis reorganiseren en inkrimpen, de familievetes oplossen een voorbeeld nemen aan koning Filip in een netelig dossier en — de lastigste

Lees meer »

Elke parkeerplek binnenkort een snelle oplaadplek in Antwerpen en Brussel? Mobiele laadpalen laden voortaan elektrische deelwagens op

De Antwerpse start-up UZE zal voortaan haar mobiele snelladers inzetten om elektrische deelwagens op te laden op openbare parkeerplaatsen. De opladers zijn ingebouwd in karren en komen naar de plaats waar de auto geparkeerd staat. In eerste instantie zal het bedrijf enkel deelwagens van GreenMobility opladen in Antwerpen en Brussel. Als het systeem veralgemeend wordt, zouden steden minder laadpalen moeten

Lees meer »

Hoe red je je relatie na ontrouw? Relatiebemiddelaar geeft advies: “Onvoorwaardelijk vertrouwen is er niet meer, maar je kan op een andere manier verder gaan”

In een kwart van de relaties zou er overspel gebeuren, als we de bevragingen mogen geloven. Sociale media hebben een invloed op onze liefdesrelaties: ze maken het gemakkelijk om met mensen in contact te komen. Sommigen vinden zo eindelijk een goed lief, anderen… belanden in een affaire. Seksuologe en relatiebemiddelaar Rika Ponnet onderzocht waarom mensen vreemdgaan en geeft 6 concrete

Lees meer »