Nieuwsfeed

19 kinderen sterven in schoolbrand Guyana

In het Zuid-Amerikaanse land Guyana zijn zeker 19 schoolkinderen omgekomen, bij een zware brand in hun schoolgebouw. Het vuur ontstond in een slaapzaal toen de kinderen er lagen te slapen. Er zijn ook veel gewonden.

Krantenkoppen in België

LIVE GIRO. Krijgen we vuurwerk in mini-Ronde van Lombardije? Wuyts: “Ik noteer Van Wilder met stip”

Een mini-Ronde van Lombardije in de Giro. Tussen Seregno en Bergamo liggen vier gecategoriseerde beklimmingen. “Een terrein dat uitnodigt tot koersen, maar ook een streek die de renners schrik inboezemt omwille van de vele zware valpartijen die hier gebeurd zijn in het verleden”, stelt onze analist Michel Wuyts. Wie slaat daags voor de rustdag toe? En roeren de klassementsmannen zich

Lees meer »

Evenepoel snapte mop van Astana-man met ei “helemaal” niet, maar kon er wel mee om: “Beter op z’n hoofd getest of het hardgekookt was”

Opnieuw een etappe zonder kleerscheuren overleefd. Remco Evenepoel kende ook tijdens zijn tweede dag in het roze geen problemen. In de finale pakte hij aan de tussensprint zelfs nog een extra seconde voorsprong op concurrent Primoz Roglic. “Het kostte niet veel energie. Als de seconden er liggen, moet je niet twijfelen.” Voorts kwam Evenepoel ook terug op de vreemde mop

Lees meer »

Zoveel bespaar je bij de grote energieleveranciers door te gaan voor een contract met enkel online dienstverlening

Wie op zoek gaat naar een nieuw energiecontract, stelt vast dat leveranciers verschillende formules aanbieden die eenzelfde groothandelsbeurs volgen. Het prijsverschil schuilt echter in de klantenservice. Dankzij een contract met enkel online dienstverlening bespaar je op jaarbasis al snel heel wat euro’s tegenover een contract dat ook bereikbaarheid via telefoon en post biedt. Mijnenergie.be ging na hoe groot die verschillen

Lees meer »

ONZE OPINIE. “De politieke onervarenheid speelt de groenen parten”

“Dat ambtenaren gedetacheerd worden is gebruikelijk. Dat ze op de loonlijst van hun bedrijf staan én over het eigen contract aan tafel schuiven? Nee, daar hangt een onvermijdelijke schimmige schijn van belangenvermenging over”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En dat na het nieuws dat bpost de overheid voor vele miljoenen zou hebben opgelicht.”

Lees meer »

Choreografie van de natuur

15:34 De Amerikaanse kunstenaar Ben Thorp Brown legde op de binnenplaats van de Gentse Kunsthal ‘Cura’s Garden’ aan. Het is een tuin vol vreemde planten, bomen en sculpturen, omgeven door mist. Je voelt je …

Lees meer »

Rauwe emoties op Roland Garros: een jaar nadat depressieve Pouille kampte met alcoholverslaving, plaatst hij zich voor hoofdtabel

Is het mooiste verhaal op deze Roland Garros al geschreven? Lucas Pouille, gewezen top tien-speler maar de voorbije jaren afgezakt tot nummer 670 op de wereldranglijst, bereikte gisteren de hoofdtabel aan de Porte d’Auteil. De Franse thuisspeler (29), een goeie vriend van David Goffin, sukkelde na een elleboogblessure in een depressie en kampte met een alcoholverslaving. De emoties bij speler

Lees meer »