Nieuwsfeed

Balonnen tegen sociale dumping

Met 18.000 militanten trokken de vakbonden ­gisteren naar Brussel voor een manifestatie tegen ­sociale dumping. Omdat het gerecht volgens de ­bonden het recht op staken te vaak inperkt in het sociaal conflict met ­supermarktketen Delhaize, lieten ze symbolisch ­ballonnen op aan het ­Justitiepaleis. Aan de ­stellingen van het gebouw werd ook een groot ­spandoek opgehangen, met daarop het opschrift ‘Winst overal, nergens ­gerechtigheid. Boycot ­Delhaize’.

Krantenkoppen in België

Proefprojecten rond digitaal statiegeld gaan van start

Op de Corda Campus in Hasselt gaat dinsdag een proefproject rond digitaal statiegeld van start. Op 30 mei volgt nog een tweede, ander proefproject in het KBC-hoofdkantoor in Leuven. Bedoeling van beide projecten is na te gaan wat haalbaar is en gebruiksvriendelijk voor de consumenten.

Lees meer »

Wie zijn de 5.000 mensen die feesten op een veld in Sint-Truiden? “Met wat energiedrank en een lijntje om te snuiven, kunnen we tot maandag doorgaan”

Met bestelwagens en zelfs bussen tsjokvol spullen, kwamen de eerste ravers vannacht aan in Kerkom. De meer dan 5.000 aanwezigen op de illegale rave in Sint-Truiden blijven intussen onverstoord verdergaan. Een veertiental uur staat er op de teller en daar doen de feestvierders graag nog 48 uur bij. Wij baanden ons een weg tussen de duizenden feestvierders en namen een

Lees meer »

INTERVIEW. Aron Dønnum over revival van Standard, Haaland en z’n (vele) tattoos: “Op mijn benen houd ik nog wat plaats vrij voor als ik vader word”

Geen speler die de transformatie van Standard beter belichaamt dan de Noor Aron Dønnum (25). “Ronny Deila heeft hier alles veranderd. Ik hoop en denk dat hij blijft.” Maak kennis met ‘The King of the North’ van de Rouches, die zijn vriendin ten huwelijk vroeg tussen de vuurpijlen in een vol Sclessin: “Van een twintig meter hoge klif in het

Lees meer »

Opnieuw veel Belgen op vakantie, maar met beperkter budget

Deze zomer zullen veel Belgen op vakantie gaan, ook al hebben ze een iets beperkter budget in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse vakantiebarometer van Europ Assistance. De vakantie wordt het meest bepaald door het financiële aspect, wat bovendien ook de voornaamste hindernis is voor de Belgen die de komende zomer niet op vakantie zullen gaan.

Lees meer »