Nieuwsfeed

De val van Bachmoet betekent weinig of niets voor de oorlog

In het oosten van Oekraïne wordt al negen maanden lang gestreden om het stadje Bachmoet. De stad lijkt nu in Russische handen te vallen, maar Oekraïne boekt elders een belangrijke zege, op het diplomatieke front. De kans dat het land binnenkort kan beschikken over F16-gevechtsvliegtuigen is groot. Wat betekenen de strijd om Bachmoet en de mogelijke komst van de F16’s voor de oorlog in Oekraïne?

Krantenkoppen in België

Wordt oorlog in de toekomst gevoerd door artificiële intelligentie? “Ik detecteer vijandige troepen, wil je aanvallen?”

Het lijkt verre toekomst, maar het Amerikaanse bedrijf Palantir werkt nu al aan artificiële intelligentie waarmee je oorlog kan voeren. ‘AIP’ waarschuwt als het ergens vijandige troepen ziet, kan meer informatie verzamelen en uiteindelijk zelfs drones of militairen sturen om aan te vallen. “In plaats van overleg te plegen en dan te beslissen wat de beste opties zijn om in

Lees meer »

Kroning Charles III: volk zal worden gevraagd trouw te zweren aan nieuwe koning

Toeschouwers die volgende week zaterdag de kroning van koning Charles III bijwonen, zullen gevraagd worden om in een “miljoenenkoor” trouw te zweren aan de koning en zijn erfgenamen. Dat schrijft de BBC. Lambeth Palace, de officiële residentie van de aartsbisschop van Canterbury, heeft informatie vrijgegeven over het verloop van de ceremonie. Daaruit blijkt dat er nog een aantal andere grote

Lees meer »

Russische generale staf kop van Jut in derde video van Wagner-baas in één dag: “Jullie zijn verantwoordelijk voor tienduizenden doden en gewonden”

De baas van huurlingenleger Wagner, Jevgeni Prigozjin, is nog steeds razend en de Russische minister van Defensie Sjojgoe en stafchef Gerasimov zullen het geweten hebben. In zijn derde videoboodschap op een dag tijd haalt hij hard uit naar de Russische generale staf. Hij houdt hen verantwoordelijk voor tienduizenden doden en gewonden omdat ze onvoldoende munitie leverden aan de troepen van

Lees meer »

Ooit gehaat in Expeditie Robinson, nu duikt Bjorn op in Million Dollar Island: “Ik blijf achter mijn uitspraken staan”

Exact twintig jaar geleden was hij één van de meest controversiële kandidaten ooit bij ‘Expeditie Robinson’ en ook dit keer heeft Björn Lemeire (55) geen moeite om z’n collega’s op ‘Million Dollar Island’- binnenkort op VTM2, maar nu al op Streamz – op stang te jagen. Een herhaling van z’n vrouwonvriendelijke statements blijft voorlopig weliswaar uit. “Maar ik sta nog

Lees meer »