Nieuwsfeed

Demir pleit voor ‘reality check’ op Europees klimaatbeleid: “Minder nieuwe klimaatwetten, meer klimaatadaptatie”

In plaats van op de proppen te komen met nieuwe klimaatwetten, zou de Europese Commissie beter een “reality check doen op haar klimaatbeleid”. De Europese focus moet daarbij verlegd worden van nieuwe regels en steeds scherpere reductiedoelstellingen naar klimaatadaptatie. Dat zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.

Krantenkoppen in België

Professor Elke Van Hoof reageert op aantijgingen over toxisch leiderschap: “Geen klacht ontvangen, dus kan me niet verweren”

"Tot op heden heb ik de klacht rond leiderschap niét ontvangen van de VUB." Dat zegt professor Elke Van Hoof in een reactie op aantijgingen rond haar manier van leidinggeven. Eerder raakte bekend dat de VUB een onderzoek had geopend naar klachten over haar leiderschapsstijl. Sommige vakgenoten van Elke Van Hoof plaatsten ook vraagtekens bij enkele van haar wetenschappelijke claims.

Lees meer »

Arnouds parachutesprong wordt hem bijna fataal, dan fietst ambulancier Damiaan langs: “Voor altijd dankbaar”

De allereerste parachutesprong van Nederlander Arnoud loopt volledig mis: er komt een koord vast te zitten onder zijn arm en hij breekt zijn nek bij een noodlanding in een grasveld. Gelukkig komt ambulancier Damiaan Volp als bij wonder voorbijgefietst met zijn gezin. Hij springt vastbesloten over een hek en redt Arnouds leven. Een paar weken later ontmoeten de mannen elkaar

Lees meer »

Gaan gynaecoloog en vroedvrouw vrijuit, nadat Ryvana 7 dagen na haar geboorte overleed? “Het is het laatste wat ik voor mijn dochter kan doen”

Zeven dagen. Zo lang hebben Lindsey en Mike hun dochtertje Ryvana bij zich mogen hebben. Hun pasgeboren wondertje werd ter wereld gebracht tijdens een omstreden bevalling. “Er is tijd verloren gegaan bij de bevalling, wat mee heeft geleid tot het overlijden van het kindje”, staat te lezen in het deskundigenverslag. De gynaecoloog en de vroedvrouw werden na zes (!) jaar

Lees meer »

IMF vreest “ernstige gevolgen” van impasse rond schulden VS

Het Internationaal Monetair Fonds waarschuwt voor “zeer ernstige repercussies” voor de Verenigde Staten en de wereldeconomie als het land zijn schulden niet kan terugbetalen. Die situatie dreigt zich voor te doen als Democraten en Republikeinen het niet eens worden over de verhoging van het wettelijk schuldenplafond van de VS.

Lees meer »

Vastgoedmarkt aan de kust koelt stevig af na coronarush

De verkoop van vastgoed aan de kust is stevig gedaald. In het afgelopen jaar daalde het aantal transacties aan de kust met 14 procent in vergelijking met 2021. En die daling zet zich ook dit jaar door. Dat blijkt uit de nieuwe Kustbarometer van de Federatie van het Notariaat. Het "corona-effect" lijkt dus achter de rug te zijn.

Lees meer »