Nieuwsfeed

E. Jean Carroll eist hogere schadevergoeding na uitspraken Trump op CNN

Schrijfster E. Jean Carroll heeft de rechter gevraagd haar een hogere schadevergoeding toe te kennen, nadat Donald Trump opnieuw smadelijke uitspraken over haar deed op CNN.

Krantenkoppen in België

Nieuwe metingen brandweer Gent en ArcelorMittal zijn duidelijk: “Groene wolk boven staalbedrijf is niet schadelijk”

Na klachten van omwonenden van staalbedrijf ArcelorMittal in Gent, zijn de afgelopen dagen extra metingen uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de wolk niet schadelijk of giftig is. ArcelorMittal zelf doet drie metingen per dag, maar nu werd ook de brandweerzone Centrum ingeschakeld om metingen te doen. Allebei verzekeren ze dat de inwoners van omliggende (deel)gemeenten niet ongerust hoeven te zijn. "Er

Lees meer »

Waarom peilt VRT NWS “De Stemming”?

Voor de vierde keer peilen VRT NWS en De Standaard in mei "De Stemming" in Vlaanderen. Het onderzoek bij zo’n 2.000 Vlamingen, onder leiding van Stefaan Walgrave van de Universiteit Antwerpen en Jonas Lefevere van de VUB, biedt elk jaar een beeld van wat er politiek leeft in Vlaanderen. En die momentopname wordt natuurlijk sterk gedicteerd door de actualiteit.

Lees meer »

Open VLD: “Altijd 500 euro verschil tussen werken en niet werken”

Het verschil tussen werken en niet werken moet altijd minstens 500 euro zijn. Dat zegt Open VLD, dat een jaar voor de verkiezingen op zijn ledencongres in Gent zijn krijtlijnen voor de toekomst uitzet. “Het liberale model mag geen model van hangmatten zijn, maar eerder eentje van trampolines voor mensen die willen en kunnen springen”, zegt Jasper Pillen, die samen

Lees meer »

Senaats­voor­zit­ster D’Hose (Open Vld) wil voor zomer akkoord over afschaf­fing van Senaat: “De kiezer moet zich hierover kunnen uitspreken in 2024”

Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (Open Vld) wil voor de zomer nog een akkoord sluiten om de Senaat definitief op te doeken. Uit contacten met de verschillende fracties leert ze dat hierover veel eensgezindheid bestaat, zei D’Hose bij VTM Nieuws. “We moeten gaan voor een slanke overheid waarbij de Senaat geen rol meer speelt, maar ik kan de Senaat niet met één

Lees meer »

OPROEP. Hield jij na een breuk toch nog contact met je plusouder?

“Mijn pluszoon zie ik niet meer, dat is zo moeilijk.” Openhartig getuigde Niels Destadsbader over zijn relatiebreuk in ‘Viva La Feta’. Daarbij gaat soms ook het contact met pluskinderen verloren. Meestal is er immers geen enkele regeling en ligt de keuze bij het kind. Wil het (later) nog de persoon zien die soms jaren mee de zorg op zich genomen

Lees meer »