Nieuwsfeed

Europese Commissie vraagt Griekenland om pushbackbeelden te onderzoeken

Op een video die The New York Times online plaatste, is te zien hoe de Griekse grenspolitie migranten achterlaat in een bootje op volle zee. Eurocommissaris Ylva Johansson vraagt Griekenland om een onderzoek naar de pushbacks.

Krantenkoppen in België

Riant, luxueus en toch lijkt niemand ze te willen: kijk binnen in miljoenenvilla’s en ontdek waarom ze soms jaren te koop staan

De immomarkt koelt af en ook de verkoop van miljoenenvastgoed verloopt minder vlot. Terwijl 2021 nog afklokte op een record van 1.700 transacties voor luxevastgoed, staan sommige exclusieve villa’s nu soms jaren op de markt. Onze woonexpert Björn Cocquyt laat je binnenkijken in acht bijzondere woningen tot 11 miljoen euro en zoekt uit waarom ze maar geen nieuwe eigenaar lijken

Lees meer »

Ruim 130 doden na overstromingen in Rwanda en Oeganda

Zware regenval en overstromingen hebben al 127 mensenlevens geëist in het Centraal-Afrikaanse Rwanda. In het noorden, zuiden en westen van Rwanda zijn reddingsteams aan de slag, en vele mensen worden geëvacueerd. In buurland Oeganda zijn volgens het Rode Kruis 6 doden gevallen.

Lees meer »

Inheemse leiders willen excuses van koning Charles voor koloniale verleden

Inheemse leiders uit voormalige Britse koloniën willen dat koning Charles officieel zijn excuses aanbiedt voor de “eeuwen van racisme, onderdrukking, kolonialisme en slavernij” waaronder hun gemeenschappen hebben geleden. De leiders uit twaalf landen van het Gemenebest van Naties schrijven dit vandaag in een brief aan de koning. Ook willen ze financiële compensatie voor wat hen uit naam van de Britse

Lees meer »

“Het is 2023, dit kan écht niet meer”: Vinícius wordt racistisch bejegend en krijgt rood nadat hij eerst zelf in wurggreep wordt genomen

Real Madrid verloor op de 35ste speeldag van La Liga met 1-0 op het veld van Valencia, maar het duel in Mestalla zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen. Van de 72ste tot de 104de minuut werd er nauwelijks nog gevoetbald. Een ziedende Vinícius was het slachtoffer van racisme en moest na een serieus opstootje met rood naar de kant. “Racisme

Lees meer »