Nieuwsfeed

Het hart van San Francisco is uitgestorven

Het centrum van San Francisco wordt hard getroffen door de ontslagrondes en het thuiswerkbeleid van grote tech­bedrijven. Een op de drie kantoren staat er leeg. Ook restaurants, bioscopen en ­koffie­­­­­bars verdwijnen. ‘Man, het was hier zo mooi. Ik weet niet waar het is misgegaan.’

Krantenkoppen in België

8.000 jaar oude rotstekeningen stellen grote “woestijnval” voor: “Sterk staaltje van ruimtelijk inzicht in de steentijd”

7.000 tot 8.000 jaar geleden al beitelden jagers in het Midden-Oosten plattegronden van grote woestijnvallen in rotsgesteente. Tot die conclusie komen onderzoekers die verschillende tekeningen hebben onderzocht in het huidige Jordanië en het Arabisch schiereiland. Het zou het gaan om de oudste architecturale plannen die ooit gevonden zijn: "Een sterk staaltje van ruimtelijk inzicht, ongezien zo vroeg in de geschiedenis."

Lees meer »

Geschat vermogen van 2 miljard euro, maar toch zal hij moeten besparen: wat zijn de grootste uitdagingen van koning Charles III?

Al acht maanden is hij koning, sinds de dood van koningin Elizabeth II, en vandaag volgt de officiële kroning van Charles III. Het échte werk kan beginnen voor Charles (74). Maar welke uitdagingen wachten hem? Hij moet zijn koninklijk huis reorganiseren en inkrimpen, de familievetes oplossen een voorbeeld nemen aan koning Filip in een netelig dossier en — de lastigste

Lees meer »

Na de staking, nu de zieken bij Delhaize: “In sommige winkels heeft meer dan de helft van het personeel een ziektebriefje”

Supermarktketen Delhaize kampt met opvallend meer afwezigheden door ziekte dan normaal. Een uitloper van het sociaal conflict, dat al twee maanden woedt. In sommige vestigingen moeten zelfs extra maatregelen genomen worden om de normale werking te garanderen, klinkt het. Vanuit vakbondshoek luidt vooral begrip voor de zieken: “Als je na zo’n historische staking van acht weken geen of amper vooruitgang

Lees meer »

Hoe haal je het meest uit promo’s in de supermarkt? “Voor deze producten hoef je nooit de volle prijs te betalen”

1+1 gratis bij de wasmiddelen, 60 procent korting op vaatwastabletten, tweede product aan de helft van de prijs voor bier… Het aanbod aan promoties in de supermarkten is gigantisch. Maar betaal je met al die kortingen ook echt minder? En welke producten staan zo vaak in reclame dat je ze eigenlijk nooit aan volle prijs zou mogen kopen? Retailexpert Pierre-Alexandre

Lees meer »

De podcast van Julie Van den Steen is al 70.000 keer beluisterd. “Heel de tijd kippenvel en tranen in mijn ogen”

Vorig jaar verloor Julie Van den Steen (30) haar kindje tijdens haar zwangerschap. Daar heeft ze een intieme podcast over uitgebracht, die nu al bovenaan de lijst met de meest beluisterende podcasts staat. En bovenal wordt de presentatrice overspoeld door warme reacties. “Verhalen van lotgenoten horen doet deugd. Het geeft het gevoel dat je toch niet alleen bent.”

Lees meer »