Nieuwsfeed

Iedereen weet ervan, maar niemand doet iets: de heikele kwestie van leerkrachten met losse handjes

Leerkrachten met losse handjes die in de cel belanden, doken dit jaar al opmerkelijk vaak op in deze pagina’s. In vrijwel alle zaken bleek achteraf dat er al langer geruchten de ronde deden. Als iedereen erover spreekt, maar niemand iets onderneemt: doen scholen dan genoeg? “Directies zijn heel terughoudend om evaluatie- en tuchtprocedures op te starten.”

Krantenkoppen in België

Actieplan voor gezondere binnenlucht in afgesloten ruimtes: “Goed voor gezondheid en welzijn van iedereen”

Er komen nieuwe regels om de kwaliteit van binnenlucht in de gaten te houden. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Die nieuwe regels zullen vanaf eind dit jaar gelden in bepaalde sectoren. "Goede binnenlucht is heel belangrijk om de verspreiding van besmettelijke ziektes te verhinderen, maar ook voor de algemene gezondheid en het welzijn van iedereen die binnen zit", zegt

Lees meer »

Boswachters zoeken naar eeuwenoude “boom met borsten” in het Zoniënwoud

Boswachters zoeken in het Zonïenwoud in Groenendaal bij Hoeilaart naar een "eik met borsten". Ze herontdekten, naar aanleiding van de archeologiedagen, een boek met kaarten van het Zoniënwoud uit 1740. Naast veel bekende plekken staat op de kaarten ook de zogenoemde “eik met borsten”. Boswachter Tijl Schelfout heeft al gezocht, maar heeft voorlopig nog geen borstenboom te vinden.

Lees meer »

Voorjaarsrevelatie en Jumbo-aanwinst Jorgenson geeft inzicht in zijn ‘grote stap voorwaarts’: “Elke cent van mijn salaris uitgegeven om beter te worden”

Een 23-jarige renner van Movistar post iets op sociale media. Op zich niets bijzonders, maar niet deze keer. Matteo Jorgenson reeg dit voorjaar de ereplaatsen aan elkaar, werd vorige week nog tweede in de Ronde van Romandië en dat heeft hem bloed, zweet en tranen gekost. Dat vertelde hij in een openhartig draadje op Twitter. “Dit was mijn beste voorjaar

Lees meer »

Piet Buyse stopt als burgemeester van Dendermonde

Piet Buyse (CD&V) stopt begin 2024 als burgemeester van Dendermonde. Dat laat zijn partij weten via een persbericht. Buyse draagt zijn mandaat op 1 januari over aan zijn partijgenote en eerste schepen Leen Dierick. Piet Buyse zal ook niet meer deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Lees meer »