Nieuwsfeed

Kort na ingaan wapenstilstand nog steeds luchtaanvallen in Soedan

Het Soedanese leger heeft maandag luchtaanvallen uitgevoerd op Khartoem. Dat meldt persbureau Reuters op basis van verklaringen van inwoners van de Soedanese hoofdstad. De aanvallen begonnen voordat om 21.45 uur (lokale tijd) een staakt-het-vuren inging. Ook kort nadat de wapenstilstand was ingegaan werden echter nog luchtaanvallen uitgevoerd op het oosten van de hoofdstad.

Krantenkoppen in België

CNN krijgt bakken kritiek na “beschamend” interview met Trump: “Waarom geven jullie pathologische leugenaar een platform?”

De Amerikaanse nieuwszender CNN ligt onder vuur na de uitzending van de ‘town hall’ met Donald Trump (76). Tijdens de vraag- en antwoordsessie verkondigde de ex-president de ene controversiële en leugenachtige uitspraak na de andere. Het seksuele misbruik van schrijfster E. Jean Carroll, de verkiezingen van 2020, de bestorming van het Capitool en de oorlog in Oekraïne: aan alles gaf

Lees meer »

Ouders en collega’s verrassen Kim, die crèche moest sluiten na overlijden van kindje: “Dit doet ontzettend veel deugd”

Een zestigtal ouders en collega’s verrasten onthaalmoeder Kim Debruyne woensdagavond met een bezoekje. Kinderopvang Kim’s Kapoentjes is preventief geschorst nadat enkele weken geleden een baby’tje onwel werd en enkele dagen later in het ziekenhuis overleed. Alles wijst in de richting van een natuurlijk overlijden. Ouders, kinderen en collega’s kwamen Kim hun steun betuigen. “Zij zijn mijn vechtersbende, mijn steun en

Lees meer »

Politie Puyenbroeck ziet forse stijging gezinsproblemen: “Wij kunnen niet altijd helpen, wachtlijsten moeten korter”

Vorig jaar is het aantal dossiers voor het Team Jeugd en Gezin in de politiezone Puyenbroeck met 20 procent gestegen. Een klein deel daarvan gaat over intrafamiliaal en partnergeweld. Maar het meeste werk is er bij verontrustende opvoedingssituaties. "En daar zijn steeds jongere kinderen bij betrokken", zegt de korpschef. "Toch zou het in veel gevallen niet zo ver moeten komen,

Lees meer »

Nieuwe beelden bewijzen dat Rusland ‘museumtanks’ uit jaren ‘50 naar het front stuurt: “Duizenden tanks verdwenen uit opslagdepot”

Rusland stuurt tanks uit de jaren vijftig naar het front in Oekraïne. Dat maken militaire experts op uit beelden van legertransporten op sociale media. In het Westen staan die tanks in musea, maar Rusland heeft ze nodig, want het heeft sinds het begin van de oorlog al bijna 2.000 tanks verloren. De experten bestudeerden ook satellietbeelden van een opslagdepot in

Lees meer »

‘RuPaul’s Drag Race’-ster Shangela beschuldigd van verkrachting

Darius Jeremy Pierce (41), beter bekend als dragqueen Shangela uit ‘RuPaul’s Drag Race’, wordt beschuldigd van verkrachting. Daniel McGarrigle (39), een productieassistent van de HBO-dragshow ‘We’re Here’, beweert dat de Amerikaanse realityster hem heeft verkracht tijdens de opnames van het eerste seizoen. Het vermeende incident zou hebben plaatsgevonden tijdens een personeelsfeest in 2020.

Lees meer »

Zijn asperges werkelijk Vlaamser dan stoofvlees-friet? De canondiscussie die het meeste pijn doet

Balletjes in tomatensaus en asperges op z’n Vlaams krijgen een eervolle vermelding in de Vlaamse canon, maar liefhebbers van de stevige fond blijven op hun honger zitten: van stoofvlees met friet geen spoor. Waarom zijn ‘carbonades flamandes’ minder Vlaams dan ‘asperges à la flamande’? Voedingshistoricus Peter Scholliers (VUB) en auteur en tv-gezicht Regula Ysewijn over de canondiscussie die het meeste

Lees meer »

Moeder van voorzitter Vlaamse jeugdraad vrijgesproken voor bezit van 20 kg cocaïne, oom krijgt vier jaar cel: “Vreemd dat ze zich geen vragen heeft gesteld”

Mourad B., de oom van Amir Bachrouri voorzitter van de Vlaamse jeugdraad, is veroordeeld tot 4 jaar celstraf voor drugshandel. Hij had zijn voorraad van 20 kg cocaïne verstopt in de woning van Amir en zijn moeder Fatima in Antwerpen. Moeder Fatima stond mee terecht omdat zij volgens de aanklager moest geweten hebben dat er drugs in haar slaapkamer waren

Lees meer »