Nieuwsfeed

Nog geen akkoord over schuldenplafond, maar wel “productieve gesprekken”, zegt McCarthy

De ontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en Kevin McCarthy, de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, heeft maandag nog geen akkoord over een verhoging van het schuldenplafond opgeleverd. Er hebben wel “productieve gesprekken” plaatsgevonden, zo heeft McCarthy na afloop meegedeeld.

Krantenkoppen in België

Powervrouw Laura Tesoro verbaast iederéén in ‘Special Forces’: “Maar mijn conditie bleek totaal onvoldoende”

Kan Laura Tesoro (26) de zwaarste training ter wereld aan? Daar kunnen we nu volmondig ‘ja’ op antwoorden. Laura scoort veel lof en bewondering om de geweldige verbetenheid die ze in ‘Special Forces: wie durft wint’ tentoonspreidt. “Ik heb altijd al zoiets willen doen”, vertelt de zangeres in ‘Story’. “Maar amai, wat we daar in Marokko hebben meegemaakt… Dat tart

Lees meer »

Een reddingsplan voor Bpost

12:14 Kan Bpost opnieuw aanknopen met het succesverhaal dat het ooit schreef? Er zal rust, externe druk en minder overheidsbemoeienis nodig zijn. ‘Vervang sommige mensen. Ik denk aan de voorzitter.’

Lees meer »

“Totaal onverantwoord” en “schuldig verzuim”: milieuverenigingen scherp voor verzet De Croo tegen natuurherstelwet

De milieuverenigingen zijn niet te spreken over de oproep van premier Alexander De Croo (Open VLD) om de onderhandelingen over de Europese natuurherstelwet even op pauze te zetten. In een gezamenlijke reactie benadrukken ze dat de biodiversiteitscrisis en de klimaatcrisis niet los van elkaar te zien zijn. "Hoe langer we wachten, hoe moeilijker en duurder de oplossingen."

Lees meer »

“Het is de koninklijke familie die zal gaan bepalen hoe het nu verder moet”: royalty-expert Mario Danneels over het blitzbezoek van prins Harry

Prins Harry (38) bracht afgelopen weekend nog geen 29 uur op Britse bodem door voor de kroning van papa Charles (74). Zelfs een feestelijke lunch schrapte hij. Om de verjaardag van z’n zoontje Archie bij te wonen, klonk het. “Hét ideale excuus om niet langer te blijven.” Maar is dat de ware verklaring van zijn blitzbezoek of is er toch

Lees meer »

Grote brand in Nieuw-Zeelands hostel: minstens zes doden

Door een grote brand in een hostel in het Nieuw-Zeelandse Wellington zijn zeker zes mensen omgekomen. Dat meldt premier Chris Hipkins, die aangeeft dat het er “waarschijnlijk meer doden” zijn. Volgens de brandweer zijn er er nog elf mensen vermist. Een chef van de brandweer noemt het zijn “ergste nachtmerrie”.

Lees meer »

Messi krijgt na verboden trip groot deel van PSG-fans over zich heen, superster duikt als een dief in de nacht kleedkamer in

Lionel Messi (35) verdeelt de fans van PSG. Bij zijn terugkeer na een korte schorsing door zijn ‘verboden’ zakenreis naar Saoedi-Arabië stond de Argentijn gewoon aan de aftrap tegen Ajaccio. Dat zorgde voor gemengde taferelen in het Parc des Princes. Een aanzienlijk deel van de aanhang floot de (voor hen gevallen) superster uit bij elke baltoets, anderen steunden Messi openlijk.

Lees meer »

“Remco nog in het roze flikken, was leuk geweest”: Ineos Grenadiers isoleert Evenepoel op slotklim en toont hem wie sterkste collectief heeft

Remco Evenepoel wou in de vierde rit de roze leiderstrui én witte trui van beste jongere in deze Giro verliezen. Opdracht volbracht. Perfecte dag, maar op de slotklim was Evenepoel geïsoleerd, terwijl Ineos Grenadiers nog vijf pionnen telde. Een statement van de Britten na een uitspraak van Evenepoel of de kiem van een probleem dat zich in de slotweek zal

Lees meer »

Kankerpatiënt Sigurd (57) over de zoektocht naar liefde: “Je zet in je datingprofiel niet zomaar dat je palliatief bent”

Net als heel wat mensen wil de 57-jarige Sigurd Vangermeersch genieten van het leven. Liefst met een partner aan zijn zijde. Maar dat is niet evident. Want Sigurd is ziek en palliatief, zo vertelden de dokters hem enkele maanden geleden. Als kankerpatiënt heeft hij het gevoel dat zijn ziekte hem tegenhoudt om zichzelf volledig te smijten in de zoektocht naar

Lees meer »

EU heeft principeakkoord over Oekraïens graan met Oost-Europese lidstaten

De Europese Unie heeft een principeakkoord bereikt met vijf Oost-Europese lidstaten over de doorvoer van Oekraïens graan. Polen, Hongarije, Slovakije en Bulgarije hadden beperkingen opgelegd op de import van graan uit Oekraïne, omdat door de grote toevoer de prijzen voor lokale boeren sterk waren gezakt. Roemenië legde zelf geen beperkingen op, maar trok mee aan de alarmbel.

Lees meer »

Rudy Guiliani door oud-medewerkster aangeklaagd voor aanranding

Een voormalig medewerkster van Rudy Giuliani is een rechtszaak tegen hem begonnen om ‘aanranding en intimidatie’. Ook zou de voormalig burgemeester van New York haar nog zo’n 2 miljoen (1,8 miljoen euro) aan achterstallig loon schuldig zijn. De vrouw eist een schadevergoeding van 10 miljoen dollar, zo melden Amerikaanse media.

Lees meer »