Nieuwsfeed

Pascale Van Damme, de eerste vrouwelijk voorzitter van de voetbalbond

Ze is begeesterd door sport (maar niet door voetbal), en miste haar eigen aanstelling omdat ze voor het werk in Las Vegas zat. Wie is Pascale Van Damme, de eerste vrouwelijke voorzitter van de Belgische voetbalbond?

Krantenkoppen in België

Nieuw bewijs: Regelmatig online scrollen verlaagt het risico op dementie

Nieuw onderzoek suggereert een mogelijk verband tussen regelmatig internetgebruik en de cognitieve gezondheid van ouderen. Terwijl er talloze studies zijn die de negatieve invloed van het internet op de geest benadrukken, wijzen recente bevindingen erop dat online activiteiten juist gunstig kunnen zijn voor de hersenen. Volgens een recent gepubliceerde studie in het Journal of the American Geriatrics Society, uitgevoerd door

Lees meer »

De vijf boeken van de week: de zussen Mitford, een eerlijke getuigenis van een moeder en Quentin Tarantino

Flip Feyten duikt in het leven van een excentrieke Britse adellijke familie, Hanan Challouki spreekt over de onzekerheden van het moederschap in "Imposter moeder". Lander Deweer reconstrueert drie dagen uit het leven van Vincent Van Gogh, regisseur Quentin Tarantino schríjft een non-fictieboek en de Vlaamse wetenschapper Thomas Hertog scoort een bestseller met "Het ontstaan van de tijd. Mijn reis met

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Ik moet naar lucht zoeken als ik veel praat. Mijn hart is voor 45 procent afgestorven”: het eerste grote interview met Marc Overmars, Directeur Voetbalzaken bij Antwerp

Voor Marc Degryse gaan er soms deuren open die anders gesloten blijven. Meer dan een jaar gaf Marc Overmars (50) geen enkel groot interview. Tot nu. De Directeur Voetbalzaken van Royal Antwerp FC over Leven & Werk. Of beter: over zijn hartinfarct en de mogelijke dubbel. “Af en toe zet ik Van Bommel een beetje op scherp. ‘Jij bent een

Lees meer »