Nieuwsfeed

Plots rijden we richting ‘Liège’ en ‘Namur’: “Geen sprake van een vergissing”

Brussel, Breda, Antwerpen-centrum en Liège rechtdoor. Wie het vernieuwde knooppunt Antwerpen-West neemt, heeft het mogelijk al gemerkt. De nieuwe wegwijzers voor de Kennedytunnel leiden chauffeurs naar Liège in plaats van naar Luik. Toch is het geen vergissing.

Krantenkoppen in België

Biden heeft akkoord met Republikeinen op zak over verhoging schuldenplafond

De Amerikaanse president Joe Biden en de Republikeinse leider Kevin McCarthy hebben zaterdag, enkele dagen voor het aflopen van de deadline,  een principeakkoord bereikt over de verhoging van het schuldenplafond. De twee politieke leiders probeerden al enige tijd om een compromis te vinden en er zo voor te zorgen dat de Verenigde Staten hun facturen kunnen blijven betalen.

Lees meer »

KIJK. Uitgeslapen voor een ‘kleine’ meerkost: Air New Zealand lanceert stapelbedden in economy class

Voor passagiers in economy class kan het een hele uitdaging zijn om te slapen op langeafstandsvluchten. Air New Zealand denkt de oplossing te hebben: stapelbedjes in het vliegtuig. De luchtvaartmaatschappij zal op vluchten tussen Nieuw-Zeeland (Auckland) en de Amerikaanse steden New York en Chicago, vluchten van minstens 15 uur, slaapsessies van vier uur aanbieden. Daarvoor zal in de vliegtuigen een

Lees meer »

Topman Ahold Delhaize “krijgt buikpijn” van lage winstmarges

Topman Frans Muller van de warenhuisgroep Ahold Delhaize wil niet weggezet worden als een graaier. Van elke honderd euro die in de winkels van het concern in Europa wordt uitgegeven, houdt het bedrijf na aftrek van zijn operationele kosten nog 2,8 euro over. Vorig jaar haalde Ahold Delhaize in Europa nog een operationele marge van 3,5%. Dat zakte dus met 0,7%.

Lees meer »

Vrouw (30) gaf zich aan bij politie na nieuws over dodelijke aanrijding: “Ze dacht dat het een tak of een ree was”

Een 49-jarige vrouw uit Sint-Lambrechts-Woluwe werd op zondagochtend dood aangetroffen in de berm van de Tervuursesteenweg, vlak bij het Vierarmenkruispunt in Tervuren. Het parket ging uit van een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Op zondagnamiddag gaf een 30-jarige vrouw uit Waver zichzelf aan bij de politie. Zij zat achter het stuur van de wagen die het slachtoffer aanreed.

Lees meer »

Jager die tamme ara Rambo uit lucht schoot volledig vrijgesproken, advocaat reageert woest: “Arrest met enorme gevolgen”

De Antwerpse jager die in december 2018 de tamme getrainde papegaai Rambo van Joseph Verdyck uit de lucht schoot, is in beroep volledig vrijgesproken. De redenering is dat ‘free flying’ met uitheemse vogels gelijk staat aan de introductie in het wild van een uitheemse soort. Dit arrest legt ook een bom onder de activiteiten van valkeniers die met uitheemse roofvogels

Lees meer »

Help, daar is de blok! Studeertips van professionals: “Wees spaarzaam met je markeerstift”

Voor studenten in het hoger onderwijs is de blok- en examenperiode aangebroken. Studenten buigen zich over hun cursussen en notities, maar verspelen soms kostbare tijd aan studiemethodes die niet zo effectief zijn. Is herlezen een goede studiestrategie? En zijn markeerstiften wel echt nuttig? Tine Hoof en Paul Kirschner van het Expertisecentrum voor Effectief Leren van de Thomas More-hogeschool delen hun

Lees meer »

2,5 procent van de mannen heeft een ‘micropenis’: “Een goeie diagnose is alles, want in bepaalde gevallen kan je wel degelijk iets doen”

“It’s not the size of the ship but the motion of the ocean.” Het is een zinnetje dat uroloog dr. Piet Hoebeke (UZ Gent) frequent bovenhaalt bij bezorgde mannelijke patiënten. “Vaak is penisstress nergens voor nodig, maar toch komen er ook regelmatig mannen op consultatie die wél over een micropenis beschikken”, zegt hij. Wanneer spreken we officieel over een micropenis?

Lees meer »