Nieuwsfeed

Twee Belgen in halve finales Koningin Elisabethwedstrijd

Twee van de vier deelnemende Belgisch zangeressen hebben zich kunnen plaatsen voor de halve finales van de Koningin Elisabethwedstrijd. Dat heeft de organisatie in de nacht van maandag op dinsdag bekendgemaakt.

Krantenkoppen in België

Van een seksprotest in Moskou naar de oorlog in Bachmoet: deze activist van Pussy Riot trekt nu op met Oekraïense soldaten

Het was een opmerkelijke video die er zaterdagavond verscheen uit Bachmoet. Die toonde Oekraïense soldaten in het westen van de stad, enkele uren nadat de Russen daar victorie hadden gekraaid. “De strijd gaat voort”, zwoer één van hen. Hij is zelf geen Oekraïner, maar een Rus. Een activist die eerder al het voetbalveld bestormde tijdens de WK-finale in Moskou, deel

Lees meer »

“We wilden een snelle en vreedzame beëindiging van de illegale rave”: Limburgse gouverneur blikt terug op afgelopen weekend

Zo’n 15.000 festivalgangers trokken dit weekend naar het militair domein in Sint-Truiden voor een illegale raveparty. De Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA), blikte dinsdagvoormiddag in zijn ambtswoning terug op het afgelopen weekend. Hoe kan zo’n grote raveparty georganiseerd worden zonder dat iemand op de hoogte was? Hoe kan de provincie in de toekomst meer inzetten op preventie? Is er nood

Lees meer »

Al 30 jaar onthaalmoeder, maar nu moet Sylvie kinderopvang sluiten: “Wat vandaag verwacht wordt, is niet meer normaal”

Het Agentschap Opgroeien heeft beslist dat Sylvie Misplon voorgoed de deuren van haar kinderopvang Harlekijn in de Stationstraat in Moorslede moet sluiten. Zowel de onthaalmoeder, de gemeente als de ouders van de kinderen die er over de vloer komen zijn kwaad. “Op vlak van administratie ben ik zeker niet de beste, maar het is duidelijk dat de kinderen niet meer

Lees meer »

Rusland meldt explosies in Loehansk: zes kinderen gewond, gebruikte Oekraïne eerste keer nieuwe raket?

Volgens de Russische autoriteiten hebben zich vrijdag twee zware explosies voorgedaan in de stad Loehansk, in het oosten van Oekraïne. Op sociale media zijn beelden te zien van dikke rookwolken in de stad, maar die konden niet onafhankelijk geverifieerd worden. Daarbij raakten zes kinderen gewond. Mogelijk zette het Oekraïense leger voor het eerst een nieuwe soort van raket in, waarmee

Lees meer »

Balonnen tegen sociale dumping

Met 18.000 militanten trokken de vakbonden ­gisteren naar Brussel voor een manifestatie tegen ­sociale dumping. Omdat het gerecht volgens de ­bonden het recht op staken te vaak inperkt in het sociaal conflict met ­supermarktketen Delhaize, lieten ze symbolisch ­ballonnen op aan het ­Justitiepaleis. Aan de ­stellingen van het gebouw werd ook een groot ­spandoek opgehangen, met daarop het opschrift ‘Winst

Lees meer »

“Het beste dient nog steeds te komen”: onze chef voetbal ziet hoe bekerwinst de honger van Antwerp alleen nóg groter maakt

Antwerp veroverde zondagmiddag de beker. Verdiend was het, die eerste trofee voor coach Mark van Bommel. “De eerste van velen. Zijn verhaal zal niet stoppen bij een Croky Cup”, zo schat onze chef voetbal Niels Poissonnier in. Maar niet alleen de coach, getekend door een levensles in Johannesburg, wil meer. “Antwerp FC gaat niet berusten. Dat voelde en zag je

Lees meer »