Nieuwsfeed

Wiskundeleraars pakken uit met eigen, ambitieuzer leerplan

Vier prominente leerkrachten wiskunde hebben een eigen leerplan ontwikkeld. Wat sterke leerlingen nu moeten kennen, mist volgens hen ambitie. ‘Leraars voelen dat het verhaal niet klopt.’

Krantenkoppen in België

Servische president draagt voorzitterschap regeringspartij over

De Servische president Aleksandar Vucic, die het land al meer dan tien jaar leidt, is niet langer baas bij de regeringspartij SNS. Hij draagt het voorzitterschap over aan de Servische minister van Defensie Milos Vucevic, zo bleek zaterdag op een partijmeeting in Kragujevac. Vucic blijft lid van SNS maar wil wel een nieuwe politieke beweging oprichten, zo kondigde hij aan.

Lees meer »

OPROEP. Bent u getrouwd met een huwelijkscontract?

Nooit eerder sloten zoveel koppels een huwelijkscontract af om hun eigen financiën meer te beschermen. Vijf jaar geleden waren er nog 35.506 van die contracten, vorig jaar ging het al over 40.000 huwelijkscontracten. Niet alleen jonge koppels kiezer ervoor, ook mensen die bijvoorbeeld hertrouwen. Wie trouwt doet dat bewuster, zeggen verschillende notarissen. HLN is daarom op zoek naar koppels die

Lees meer »

Lokale politie krijgt dan toch versterking om illegale rave in Sint-Truiden onder controle te houden: “Maar site ontruimen is geen veilige optie”

Sinds gisterenavond krijgt de lokale politie in Sint-Truiden dan toch versterking van de Federale Politie en Defensie om de illegale raveparty op het militair domein in Sint-Truiden onder controle te houden. Buurtbewoners klaagden eerder over het gebrek aan actie van politie, al zijn de extra manschappen niet van plan om de raveparty meteen stil te leggen.

Lees meer »

“De dokter zei dat als er niks zou gebeuren, hij me enkel kon aanraden mijn begrafenis voor te bereiden”: Mathias (25) verloor 51 kilo met een gastric bypass

Mensen die er maar niet in slagen af te vallen, kiezen soms voor de drastische aanpak: een maagverkleining. Niet evident en niet zonder risico’s. “Toch was het de beste beslissing die ik ooit heb genomen”, zegt acteur Mathias T’syen (25) in Primo. Hij schreef een aangrijpend boek over de ‘gastric bypass’ die hij onderging. “Met mijn verhaal wil ik het

Lees meer »

Oprichters van cryptobank Bit4You nadat ze 13 miljoen aan munten bevroren: “Spijt? Wij nemen onze verantwoordelijkheid, wat wil u nog meer?”

Bijna een maand nadat kapseizend cryptoplatform Bit4You zo’n 13 miljoen euro van zijn klanten bevroor, spreken de oprichters voor het eerst. Waarom die radiostilte? Vonden ze het niet misleidend om als Belgisch bedrijf cryptomunten op te slaan in Estland? En zien de gedupeerden ooit hun geld nog terug? “Natuurlijk begrijp ik dat zij boos zijn. Ik kan zelf ook niet

Lees meer »

Hoe Ruslands beruchtste gifmoordenaar nu zelf getroffen lijkt door radioactieve stof waarmee hij oud-spion in Londen doodde

Oekraïense hackers zijn erin geslaagd om binnen te breken in de computer van Andrej Loegovoj (56). Die is bekend als Russisch parlementslid, maar vooral ook als de man die oud-spion Aleksandr Litvinenko in 2006 vermoordde in een Londens hotel. Naast gegevens over zijn financiën en het glamoureuze leven van zijn veel jongere echtgenote ligt ook zijn medisch dossier op straat.

Lees meer »

“We zagen vuurwerk in het bos en deelnemers zijn nog verder weg dan gisteren”: buren illegale rave beleven tweede slapeloze nacht

Sinds vrijdagochtend zijn een aantal van hen al wakker. De inwoners van Kerkom bij Sint-Truiden beleefden een tweede slapeloze nacht. De illegale rave in hun achtertuin is intussen al meer dan 24 uur bezig. “Gisterenavond is er nog een pak volk bijgekomen”, vertelt buurman Rohnny. “Zelfs met de auto. En dat terwijl de politie toch een perimeter ingesteld had?”

Lees meer »