VUB-campussen vrijgegeven na bommelding met link naar GAIA

Er is donderdagnamiddag een bommelding geweest voor de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Die heeft daarop beslist zowel haar campussen in Etterbeek als de gebouwen van de faculteit Geneeskunde en Farmacie in Jette te ontruimen. Dat meldt de VUB op twitter en op haar website.

Robin De Becker en Michaël Temmerman

De bommelding liep binnen om 14.30 uur, met de boodschap dat er binnen de 5 minuten een bom zou ontploffen. De VUB-directie nam daarop het zekere voor het onzekere en besliste te evacueren. Momenteel worden de gebouwen doorzocht, maar voorlopig werd er nog niets verdachts aangetroffen.

Voor de studenten en personeelsleden van de campus in Etterbeek werd er voor opvang gezorgd in gebouw nummer 9 aan de Pleinlaan.

Alle gebouwen zijn intussen opnieuw vrijgegeven, maar de universiteit heeft intussen beslist om alle lessen en activiteiten op Etterbeek én Jette voor donderdag te schorsen.

GAIA

Volgens politiecommissaris Johan Berckmans werd er bij het tweede telefoontje naar de VUB-campus in Jette gezegd dat er een bom zou ontploffen en dat de dreiging het gevolg was van de gruwelijke proeven op dieren die GAIA eerder deze week aan de kaak had gesteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Volstrekt onaanvaardbaar"

Ondertussen reageerde de dierenrechtenorganisatie scherp op de bommeldingen. "Hoe verwerpelijk men de wanpraktijken met de VUB-proefdieren ook vindt, bommeldingen als tegenreactie zijn volstrekt onaanvaardbaar en helpen de zaak van de dieren geen millimeter vooruit", aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen