De Vlaamse overheid bekijkt of het geluidsisolatie kan verplichten, zowel bij nieuwbouw als in bestaande woningen.
Volledig scherm
De Vlaamse overheid bekijkt of het geluidsisolatie kan verplichten, zowel bij nieuwbouw als in bestaande woningen. © Recticel Insulation

Vlaamse overheid overweegt verplicht akoestisch isoleren

LiviosMaar liefst 150.000 Vlamingen ondervinden ernstige hinder door het geluid van wegverkeer. Dat blijkt uit het Geluidsactieplan van het Departement Omgeving en het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarom bekijkt de Vlaamse overheid of het akoestische isolatie op termijn kan verplichten. En dat zowel bij nieuwbouw als voor bestaande woningen, meldt bouwsite Livios.

103 reacties

  • Krysia ostrega

    5 jaar geleden
    Politiekers draaien door,en maar uitvinden om veel geld uit de arme werkende mensen hun zakken te halen!Raam opendoen en uw huis goed verluchten is nog altijd de beste optie en het gezondste,lawaai is er overal,is dat niet een beetje normaal!waar ik niet van kan slapen zijn al die keffende honden die voor elke scheet blaffen!Politiekers zouden beter eens goed nadenken als ze dat al kunnen,er is al zo veel ellende en onverdraagzaamheid onder de mensen,los dit eens op!Mogen wij nog gelukkig zijn?
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    gustaaf guldentops zegt: de waanzin slaat toe bij nva.-- Dat mag je wel zeggen. Alweer zit N-VA in de zakken van de burger. Ik woon aan een kruispunt dat slecht (her)aangelegd is. Als er een volle autobus overrijdt, davert ons gebouw en een lege vrachtwagen geeft iedere keer een kortstondige, kakofonische drumsolo. Met de fietspaden is het nog erger gesteld, gelukkig veroorzaakt een put daarin geen lawaai, je kunt er alleen door verongelukken... Arme N-VA.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    De hoogste boom in met hun krankzinnige onzin,beschaamd in de grond zinken met hun doorzichtige smoezen om ons geld uit de zakken te kloppen en onze vrijheid te wurgen!
  • Michael Van Acker

    5 jaar geleden
    Begin alvast met de lawaaierige hangjongeren te isoleren.
  • Bert Verplanken

    5 jaar geleden
    En dan schrikken ze dat de woningprijzen stijgen en dat een eigen woning minder en minder betaalbaar is. Dan moet je huren en gaan al je centen naar iemand anders (die er al heeft). Beglazing met normen, alles over isoleren omdat het moet, ventilatie om toch terug lucht binnen te krijgen, geluidsisolatie er bij. Stop eens met de bouwsector en particuliere kopers op te zadelen met onnodige regelgeving. Geef iedereen een pakketje jodiumpillen en 2 oordoppen, veel goedkoper.