Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Experts onthullen: deze voeding mag je nooit in de koelkast zetten (en de beste plek om ze wel te bewaren)

Hier kwam je al te weten of je je eieren het best in of uit de koelkast bewaart, maar wat met tomaten, brood en warme restjes? Enkele Australische experts hebben voor de consumentenorganisatie Choice de voedingsmiddelen onthuld die je nooit in de koelkast mag bewaren.

11 reacties

  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    De koelkast is geen droge lucht maar wel een vochtige lucht. Gemalen koffie zal daardoor eerder verharden. Wat wel kan is (vervallen) gemalen koffie gebruiken om de koelkast te ontluchten. Pistolets kunnen wel de nacht doorbrengen in de koelkast om te voorkomen dat ze uitdrogen. En we moeten leren inkopen naar verbruik, niet naar bewaring (want dan loert het verspillingsspook om de hoek).
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Wat een onzin inzake brood,het is nu net omgekeerde ,brood kan je best in onderste vak frigo bewaren en dit is zelfs een tip v d meeste bakkers.Reden,brood schimmelt snel in een broodtrommel,leg je brood in frigo (onderste bak) en de houdbaarheid verdubbeld zonder schimmel zonder het ook nog uitdroogt.
  • Myriam Van Reck

    5 jaar geleden
    Inderdaad bij colruyt liggen de tomaten veel te koud ook de komkommers en dan kom je daar mee thuis en worden ze helemaal slap ! Daarom koop ik komkommer altijd bij lidl.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Op de dozen met gemalen koffie van Colruyt staat expliciet dat je na opening de koffie best kan bewaren in de koelkast. Ik ben eerder geneigd de experts van Colruyt te volgen.
  • ISABEL FRANCOIS

    5 jaar geleden
    Heel simpel toch?Wat in de winkel gekoeld ligt dat koel ik ook.Wat er buiten ligt leg ik in mijn berging.Met uitzondering van eieren,die koel ik wel.