N-VA-voorzitter Bart De Wever en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Volledig scherm
PREMIUM
N-VA-voorzitter Bart De Wever en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. © BELGA

ANALYSE. De opgestoken middelvinger van de kiezer die niet te relativeren valt

Het is dat we het in de titel graag netjes houden, anders hadden we het resultaat van onze driemaandelijkse Grote Peiling hier omschreven als —copyright Flip Kowlier — een welgemeende fuck you van de malcontente, balorige Vlaming. Nu houden we het op een opgestoken middelvinger. Dat klinkt beleefder, maar het gebaar is er niet minder heftig om en het signaal valt onmogelijk te negeren, zelfs niet te relativeren. 

23 reacties

  • Paul Verbeeck

    5 jaar geleden
    Ze hebben geld voor alles en nog wat, maar niet voor de Belg zijn pensioen, sociale zekerheid, minder validen,..... Ze geven liever geld aan nieuwe vliegers, huren er nog wat bij, geven geld weg aan anderen en nog liever in eigen zak. En dan verschieten ze ervan dat de mensen anders gaan kiezen en worden deze kiezers achteraf nog beledigd en beschimpt door de verliezende partijen. En dan denken ze dat ze goed bezig zijn.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    "De kiezer wil het strenger, harder, kordater, rechtser. Niet sociaal, wel maatschappelijk." Heel juist. Probleem is dat met VB/N-VA we OOK sociaal een hard en rechts beleid zouden krijgen, waarbij alle "zwakkeren" uit de boot vallen.
  • Herman De Boeck

    5 jaar geleden
    N-VA moest van in het begin gezegd hebben: het is samen met VB of het wordt zonder N-VA. Dan pas had hij geluisterd naar de kiezers.
  • Jan De Maeyer

    5 jaar geleden
    Al 30 jaar zegt de Vlaming dat het genoeg is, politiek inclusief de pers heeft deze mensen jaaaren als racisten verweten en in het verdomhoekje gestoken, en nu allen wederom verbaast zijn hoe dat nu toch komt dat het VB weer de grootste partij is.
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    "Koppige en balorige Vlaamse kiezers" omschrijven is niet meteen een analyse van iemand die verder denkt dan het bestuderen van zijn eigen middenvinger.