Luc Sels, rector van de KU Leuven.
Volledig scherm
Luc Sels, rector van de KU Leuven. © Belga

KU Leuven wil kijken naar rapport van secundair onderwijs bij studiekeuze

De KU Leuven wil dat de studiekeuze gekoppeld wordt aan de resultaten in het secundair onderwijs. "In combinatie met een verplichte ijkingsproef kun je een duidelijker signaal geven over slaagkansen", zegt rector Luc Sels maandag in de Mediahuiskranten.

20 reacties

  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Maak de lessen interessanter en zoek leerkrachten die de jeugd begeesteren. Veel oude knarren die daar staan tegen hun zin maar enkel om den brode maken dat niemand echt geintresseerd is en dit vertaald zich in hun punten. Bekijk die en vergelijk die met andere lesgevers voor de gelijke vakken en dan zal U veel duidelijk worden.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Larie. Hoe gaat de universiteit om met hoogbegaafden?
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    75% in de ene school is niet 75% in de andere school. Hoe kunnen ze dat nu vergelijken en daar nog eens op voortbouwen ook?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Heb al veel briljante jongeren geweten met slechte cijfers in het SO. Gewoonlijk vervelen ze zich steendood. Soms krijgen ze ook nog rancuneuze of jaloerse leerkrachten tegen zich. Als ze dan in het hoger of universitair onderwijs komen in een zelf gekozen richting die hen boeit bloeien ze plotseling open.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Dus de leeftijd waar de meeste jeugd het het moeilijkste heeft met zichzelf en zijn/haar plaats in de maatschappij gaan ze de toekomst van die persoon laten bepalen? Dit is te belachelijk voor woorden.