Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Hazard kent flauwste seizoensstart van alle Galácticos op zijn positie

Eden Hazard.Beeld Getty Images

Oeps. Eden Hazard (28) is in het eerste trimester van zijn eerste seizoen met Real Madrid geen vlijtige leerling geweest. Vanavond in Bernabéu speelt Hazard zijn tiende officiële partij voor De Koninklijke, en de negen voorafgaande duels waren allesbehalve een succes: één goal en twee assists in zes wedstrijden in La Liga en drie in de Champions League. Niet alleen dát – Hazard is ook in het spel vooralsnog niet dominant of invloedrijk genoeg. 

De statistieken zijn bijzonder confronterend voor de recordaankoop van Real Madrid. Spelers en generaties vergelijken is nooit exacte wetenschap, maar in vergelijking met andere Galácticos die op dezelfde positie speelden als Hazard – Ronaldo, Bale, Figo, Beckham... – , is Eden in die eerste negen wedstrijden de flauwste van de klas. Cristiano zat al aan negen doelpunten, Beckham en Figo aan zes assists. 

Hazard haalde in de seizoensstart lang niet zijn beste vorm, mede afgeremd door een spierblessure op het eind van de voorbereiding. Maar net zo goed is hij het slachtoffer van een trainer, Zinédine Zidane, en een harde kern in de kleedkamer die het leven in het trainingscomplex van Real liever niet te lastig maken. Spelers (Ramos, Marcelo, Modric...) die de voorbije jaren vier keer de Champions League wisten te winnen, zijn op hun lauweren gaan rusten. Het ontbreken van een ingeslepen offensieve en defensieve organisatie zorgt dat alles voor Hazard een pak moeilijker is. Hij wordt geacht om vanuit het niets iets te maken – en dat kan ie niet, vooralsnog. Of is vanavond tiende keer goede keer?