James Arthur
Volledig scherm
© James Arthur

Deborah Ostrega getuigt over jarenlang psychisch partnergeweld: “Ik kende alleen nog maar schaamte”

ShowbizzDeborah Ostrega (46) legt haar ziel bloot in een lang bericht op Facebook. De zangeres en presentatrice - die al langer het gezicht is van een campagne voor slachtoffers van geweld en misbruik - getuigt op haar profiel over het partnergeweld waar ze jarenlang het slachtoffer van werd. Samen met haar huidige partner, muzikant en acteur Ernst Löw, schreef ze intussen het nummer ‘De Donkere Kant van de Liefde’, waarmee ze de problematiek bespreekbaar wil maken.

12 reacties

  • Carine Thielemans

    4 jaar geleden
    Partnergeweld op vrouwen kan niet , op mannen evenmin niemand zegt dat. Bij mij was het geweld eveneens tegen de kinderen .Het psychisch terreur dat ze omschrijft moet je eerst ervaren hebben, ze deelt haar schaamte , haar immense pijn . De mannen en vrouwen die dit doen hebben vaak al een weg vol slachtoffers .Vooral narcisten , ze liegen en worden bijgestaan door advocaten die vertellen dat dokters zomaar briefjes schrijven en opmaken .
  • Greta Heremans

    4 jaar geleden
    Kritiek geven is zo gemakkelijk. Of je nu bekend bent of niet, de impact van huiselijk geweld, verbaal of fysisch, is voor iedereen moeilijk om te verwerken. En soms gaat er heel wat tijd over vooraleer je klaar bent om hier over te praten. En krijgt ze nu een forum, so what?? Partnergeweld is er spijtig genoeg veel te veel. En als haar verhaal aan sommigen de nodige duw geven om hierdoor die eerste, zo belangrijke stap te zetten kan dat alleen maar toegejuicht worden.
  • Peggy Cornelis

    4 jaar geleden
    Zelf ondervonden en hoopt gaat wel eens beter en je kinderen zijn er ook. Men snapt niet dat je uit zo een situatie kan stappen heeft bij mij ook lang geduurd. Is gemakkelijk zeggen stap op je trouwt omdat je die persoon graag ziet en er voor gaat. Huwelijk van 22 jaar heeft me moeite gekost zeg niet gauw stap op je stapt ergens in en probeert het.
  • Elly Snoekx

    4 jaar geleden
    Spijtig dat vrouwen zich zo lang laten misbruiken. Zoek hulp! Elk goed mens verdient een goed leven!
  • Danny Gijs

    4 jaar geleden
    Ook al jaren niets van vernomen en plots moet iedereen geconfronteerd worden met haar verhaal. Morgen terug in de media en haar doel is bereikt. Dan volgt er vermoedelijk nog een boek dat overal gepromoot wordt en haar inkomen is weer verzekerd.