Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Volledig verbod op tabaksreclame unaniem goedgekeurd: "Vooral slecht nieuws voor dagbladhandelaars en voor roker zelf”

De Kamercommissie Gezondheid heeft vandaag unaniem een totaalverbod op tabaksreclame goedgekeurd. Het algemeen verbod op tabaksreclame is vooral slecht nieuws voor de dagbladhandelaar en de roker zelf, reageert Cimabel, de Belgisch-Luxemburgse federatie van sigarettenfabrikanten. Ook Perstablo, de vereniging voor pers-, tabak- en lottoverkopers, vindt het jammer dat het verbod ook geldt voor alle nieuwe minder schadelijke producten die al op de markt zijn en nog zullen komen.

6 reacties

  • Anneke Swaans

    4 jaar geleden
    dan moet alle reclame voor alcohol ook verboden worden...maakt meer slachtoffers dan n sigaretteke....ALLES wordt ons afgepakt!
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Enkele moraalridders hebben hun slag thuisgehaald. Geen tabaksreclame meer. So what ? Voor drugs is er geen reclame en zie... spuiten, snuiven en slikken. Zal het roken stoppen nu dat reclame verboden is ? Niet dus !
  • Dirk Vregels

    4 jaar geleden
    3 miljard inkomsten en 997 miljoen aan gezondheidskosten is een winst van ruim 2 miljard. Willen ze dat werkelijk omlaag hebben? Of gaan ze dit verlies compenseren door elders andere verhogingen want dan gaat de niet-roker dus ook meebetalen.
  • Frank De Rycke

    4 jaar geleden
    Hypocrieten ....maar de taksen op deze producten willen ze wel ontvangen en liefst nog meer , niks te maken met gezondheid bende dieven !!!
  • Walter Van Criekinge

    4 jaar geleden
    En gaat er nu effectief minder gerookt worden, Ik heb daar toch wel mijn twijfels over maar het kan zeker geen kwaad.