De woontorens op het eilandje, een project van Land Invest. Beeld Land Invest
Volledig scherm
De woontorens op het eilandje, een project van Land Invest. Beeld Land Invest © Land Invest

Huiszoekingen bij ex-bestuurder Land Invest die 906.000 euro factureerde voor een onbestaande job

Het Luikse gerecht is een onderzoek gestart naar Valérie Dardenne. De voormalige partner van Stéphane Moreau factureerde 906.000 euro aan Land Invest voor een zo goed als onbestaande job. Bij de huiszoeking in Antwerpen werd de volledige boekhouding van Land Invest in beslag genomen, berichten Apache en Le Vif.

6 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Er was ook de verwevenheid met de N-VA. Rob Van de Velde, Kristof Bossuyt, Maarten De Veuster. N-VA politici met politieke en zakelijke banden met Land Invest (volgens Apache). Dat ook de gerechtskosten betaalde voor een ex kabinetschef van Bart Dewever. De N-VA stemde trouwens ook tegen het opheffen van de politieke onschendbaarheid van Moreau in het parlement. Een andere voormalige kabinetschef van De Wever werkte ook voor Land Invest. De favoriete bouwpromotor van de N-VA in Antwerpen.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Land Invest Group, daar is de Antwerpse NVA-burgemeester toch vriend aan huis, zo zie je maar ! NVA en PS werken samen maar niet in het parlement, voor het publiek houden ze een schijnvertoning alsof ze niet samen door de deur kunnen maar in duistere zaakjes gaat het perfect.
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Daar komen Vlaamse en Waalse politiekers blijkbaar wel overeen.Nu zal het mogelijk worden dat er binnenkort een doorbraak is voor de vorming van een regering.
  • julien de meulder

    4 jaar geleden
    het zijn altijd dezelfde namen die terug komen bij fraude dossiers .waar zijn nu de politiekers met hun commentaar??de wet is alleen voor de simpele bevolking hier schijnbaar waar zijn de groen en de SP nu ?????? het geld halen waar het is????
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Dardenne en Moreau, 2 bekende namen in het politieke circuit van ons landje, niet? Als je dit allemaal leest dan begin je stilaan te denken dat bij ons de georganiseerde misdaad voor een groot deel door onszelf democratisch verkozen en politiek onschendbaar is, en dat het hoog tijd word dat er iets aan gedaan word, maar ons kent ons beschermd zichzelf, he. Politiek zou gescheiden moeten zijn van recht maar wie stelt de rechters aan, en waar is de scheiding? Terug naar 1 regering voor alle Belgen