Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Vlaamse regering “erg bezorgd” over klimaatwet Europese Commissie

Vlaanderen is erg bezorgd over de klimaatwet die de Europese Commissie woensdag heeft voorgesteld. Dat zegt minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA). “Als (Eurocommissaris, red.) Frans Timmermans de Vlaamse klimaatdoelstellingen van 2030 wil veranderen, dan moet hij zich in Vlaanderen verkiesbaar stellen."

32 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Het voorstel van Somers is wel realistisch, in elk tuintje kan een boom geplant worden, in een groene sociale woonwijk wordt elke boom gekapt al de woning verkocht wordt aan een jong gezin, geen bomen maar gazon en sommige nog kunstgras. Timmermans is een rancuneus man, Vlaanderen moet boeten en betalen omdat het rechts gestemd heeft. Het groene project is goedkoop consumeren en reizen en de rijken dat zijn de mensen die gaan werken die moeten betalen. ANders GAan LEVen.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Men wil de natuur beheersen...een fata morgana van formaat.
  • Graham Maes

    4 jaar geleden
    Lea Van Ginst, China is dan wel niet volledig consequent op klimaatmaatregelen, maar ze staan wel vooraan bij de landen die actief maatregelen nemen. Zij kunnen dat ook, omdat bij een staatsgeleide markteconomie de kostprijs veel minder relevant is dan bvb in India. Volg de Internationale pers en je weet dat ook in die landen maatregelen getroffen worden. Beperkt, ja. EU behoort wél tot rijk deel vd wereld.
  • CV DL

    4 jaar geleden
    Is klimaatangst niet wat voorbijgestreefd? Nu is corona angst toch de hype? Ben benieuwd welke angst we daarna op ons bord krijgen.
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    De NVA heeft het nog nooit uitgelegd aan de burger, bijvoorbeeld de transfers van Jan Modaal naar het patronaat. En wat betreft de klimaatpolitiek placeren ze Vlaanderen tussen de achterlijke regio's en dat gaat de Vlaming nog zuur opbreken. Nochtans zijn er goede voorbeelden van perfect klimaatbestuur te vinden dicht bij huis, Wallonië bijvoorbeeld.