BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Infrabel schat verlies in 2020 op 47,7 miljoen euro

Infrabel schat het verlies als gevolg van de coronacrisis op 47,7 miljoen euro voor 2020, voor zover het treinverkeer niet onderworpen wordt aan nieuwe maatregelen van de overheid en er zich geen tweede coronagolf aandient. Dat heeft de spoorwegnetbeheerder vandaag gezegd in de Kamercommissie mobiliteit en overheidsbedrijven, waarin het bedrijf onder meer de financiële impact van de crisis besprak.

4 reacties

  • bob jansens

    4 jaar geleden
    Misschien kan Infrabel haar netvergoeding voor internationale treinen eens verhogen, deze betalen quasi niets; idem voor goederenverkeer. Het door de overheid gesubsidieerde binnenlandse verkeer (NMBS) betaalt vandaag reeds veel te veel voor het gebruik van het spoor
  • andre Dewilde

    4 jaar geleden
    Dàt " verlies " gaan we met onze facturen wél weer goed maken. Daar moet je géén expert voor zijn om dat te weten.!!!
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    @Leo Kaya, NMBS betaalt per afgelegde kilometer aan Infrabel. Tijdens de coronacrisis reden er veel minder treinen, zodat NMBS minder dient te betalen.
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    Infrabel houdt zich bezig met de infrastructuur, de NMBS met de treinen. Hoe kan Infrabel dan te lijden hebben onder Corona? Of is het een excuus om de belastingbetaler nog meer geld uit zijn zakken te kloppen?