Tropische storm Hanna is de achtste storm van het orkaanseizoen 2020 op de Atlantische Oceaan.
Volledig scherm
Tropische storm Hanna is de achtste storm van het orkaanseizoen 2020 op de Atlantische Oceaan. © AFP

Opvallend actief orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan

Het Atlantisch orkaanseizoen is pittig van start gegaan en draait op volle toeren door. Vorige week ontstond tropische storm Hanna, de achtste tropische storm van het orkaanseizoen 2020 op de Atlantische Oceaan. “Nog voor we de maand augustus bereiken, lijkt er een negende tropische storm te ontstaan boven de Atlantische Oceaan”, meldt weerdienst NoodweerBenelux.

0 reacties

  1. Slecht weer? Dat is de schuld van de weerman! Drie collega’s getuigen: “Eén keer kreeg ik een brief met een kogel omdat ik slecht weer had voorspeld”
    PREMIUM

    Slecht weer? Dat is de schuld van de weerman! Drie collega’s getuigen: “Eén keer kreeg ik een brief met een kogel omdat ik slecht weer had voorspeld”

    De start van het verlengde pinksterweekend belooft regen en intense buien, mogelijk vergezeld van onweer. Hoewel ze boven alle verdenking staan, krijgen weermannen zoals David Dehenauw, Frank Duboccage en zelfs de gepensioneerde Frank Deboosere vaak de schuld. “Bij de zoveelste plensbui is het toch even de moed bijeenrapen.” Hoe gaan ze om met die negativiteit?
  2. WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”
    Update

    WEERBE­RICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinkster­week­end? “Maandag wordt de beste dag”

    Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze weerman David Dehenauw. “Zondag wordt het behoorlijk goed aan zee, landinwaarts soms een aantal buien maar ook periodes met zon en temperaturen tot 20 graden. En maandag wordt de beste dag. Op een bui na is het overal droog met zon en het wordt 20 tot 21 graden.”