Marc Warren als Piet van der Valk
Volledig scherm
Marc Warren als Piet van der Valk © VRT

Eén kiest nieuwe misdaadreeks ‘Van Der Valk’ voor vrijdagavond

TVDe naam doet anders vermoeden, maar ‘Van der Valk’, de nieuwe misdaadreeks die één vanaf vanavond uitzendt, is van Britse makelij. Het hoofdpersonage is de Nederlandse detective Piet Van der Valk en Amsterdam is de stad waar alles zich afspeelt.

0 reacties

  1. Zoveel heeft Nederland betaald om dan níét te mogen deelnemen: de grote geldmachine achter het Songfestival
    PREMIUM
    SONGFESTIVAL

    Zoveel heeft Nederland betaald om dan níét te mogen deelnemen: de grote geldmachi­ne achter het Songfesti­val

    De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker bij de publieke omroep. Hoeveel hebben zij (en wij) betaald voor hun deelname aan de liedjeswedstrijd? Wat kost het om het festival als gaststad te organiseren? En hoe zit dat met die Israëlische sponsor? Wij duiken in de cijfers, die bij de RTBF nog jarenlang in het rood stonden na de overwinning van Sandra Kim.
  2. “Mijn gewicht gaat niemand iets aan”: ‘Bridgerton’-actrice Nicola Coughlan is allesbehalve een grijze muis
    PREMIUM
    TV

    “Mijn gewicht gaat niemand iets aan”: ‘Bridgerton’-actrice Nicola Coughlan is allesbehal­ve een grijze muis

    “Ik wil de wereld laten zien dat ook een muurbloempje in het middelpunt van de belangstelling kan staan.” Fans van ‘Bridgerton’ leerden Penelope Featherington kennen als een grijze muis, maar in het derde deel van de Netflixreeks is het net zij die op de voorgrond treedt. Een rol die Nicola Coughlan (37) op het lijf geschreven is, want ook zij heeft lang op haar debuut moeten wachten. Al is de Ierse actrice - in tegenstelling tot haar personage - allesbehalve verlegen. “Als je een mening hebt over mijn lichaam: deel deze dan alsjeblieft niet met mij.”