Het Isala-ziekenhuis in Zwolle. De inmiddels overleden fertiliteitsarts Jan Wildschut werkte er in de jaren 80 en 90 toen de kliniek nog Sophia-ziekenhuis heette.
Volledig scherm
Het Isala-ziekenhuis in Zwolle. De inmiddels overleden fertiliteitsarts Jan Wildschut werkte er in de jaren 80 en 90 toen de kliniek nog Sophia-ziekenhuis heette. © PHOTO_NEWS - Fertiliteitscentrum Isala

Nederlandse gynaecoloog verwekte minstens 17 donorkinderen met eigen sperma

ZWOLLEEen inmiddels overleden Nederlandse gynaecoloog heeft tussen 1981 en 1993 zeker zeventien keer zijn eigen sperma gebruikt voor inseminaties zonder dat de wensouders dat wisten. De affaire kwam per toeval aan het licht door de naspeuringen van een van de nakomelingen van dokter Jan Wildschut. DNA-onderzoek heeft de familie en de donorkinderen bij elkaar gebracht.

1 reactie

  • Piet Uytebroeck

    4 jaar geleden
    De spermadonor opsporen zou verboden moeten zijn. Uiteindelijk doen mensen dit om anderen te helpen en niet om 18 jaar later ermee geconfronteerd te worden. Enig idee wat voor impact dit kan hebben op het leven van de donor ? Wat die man heeft gedaan keur ik ook niet goed, maar misschien moeten we hier dan ook mee stoppen, het werkt het onvruchtbaarheidsprobleem alleen maar in de hand. Daarvoor dient net de natuurlijke selectie. Als je dan toch een kind wil, kies dan voor adoptie.