REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorgen op laagste niveau sinds midden oktober

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is in de periode tussen 11 en 17 januari opnieuw gedaald in vergelijking met de week ervoor. De andere parameters dalen eveneens, maar ook daar gaat het traag. Op de afdelingen intensieve zorg lagen gisteren 336 patiënten met Covid-19. Dat is het laagste aantal sinds 15 oktober (327), zo blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

9 reacties

  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    logisch dat de ziekenhuisopnames en overlijdens dalen nu, zelfs als de besmettingen terug stijgen. De oudsten zijn immers ingeent, nog even afwachten wel tot die inenting ook werkt. Daarna zouden er 80% minder overlijdens moeten zijn.
  • Robert Weers

    3 jaar geleden
    Er zijn geen cijfers, die aantonen. dat reizen tijdens de kerstvakantie voor een piek van besmettingen heeft geleid. Integendeel zelfs. Waar het verband met een besmetting bij skien werd aangetoond had het wel van doen met het gedrag van een individueel persoon. Zie de moeder in Edegem.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Het blijft hier een beleid van 'Dweilen met de kraan open' omdat deze pamperregering geen kordate beslissingen durft te nemen, en enkele sectoren bevoordeelt tov andere. Blijkbaar meent deze regering het echt als ze zeggen "de horeca en de kappers hebben het gedaan"...
  • leopold van heurck

    3 jaar geleden
    Alleez dan kan deze regering morgen gaan feesten en vergaderen en versoepelen.
  • Suzy Cools

    3 jaar geleden
    in plaats van een week na de vakantie te verlengen, die op reis zouden gaan hebben wss al geboekt dus dan zitten we opnieuw in het schuitje zoals nu als die terugkomen...