De Overpoortstraat in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
De Overpoortstraat in Gent. © Photo News

REPORTAGE. Na de aanrandingen: onze reporter gaat uit in Gentse Overpoort en treft een echt vrouwenfront aan

Vier meldingen van aanranding op twee weken tijd. De Gentse Overpoortstraat raakt overstelpt met klachten over seksueel overschrijdend gedrag. Hoe is het als jonge vrouw om een nacht te feesten in de drukke studentenbuurt? Onze reporter Chloë Stylemans ging undercover en merkte overal samenhorigheid. “Als er iets is, kom meteen bij ons staan. In groep gebeurt er niets”

  1. Waarom heel Europa kijkt naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Ninove kan het eerste dominosteentje zijn dat valt”
    PREMIUM
    Reportage
    149

    Waarom heel Europa kijkt naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Ninove kan het eerste domino­steen­tje zijn dat valt”

    Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Vorig weekend kon u op HLN nog lezen dat hij in het Vlaams Parlement lijkt ingedommeld. Maar in zijn eigen stad is hij immens populair en daardoor tot ver in de wereld gevolgd. “De journalisten staan in de rij. Ik krijg zelfs telefoon van El País en La Repubblica.”
  2. “We gaan 2,8 miljoen zakken per dag maken”: waarom heel Europa straks chips eet uit een fabriek in Veurne
    PREMIUM
    48

    “We gaan 2,8 miljoen zakken per dag maken”: waarom heel Europa straks chips eet uit een fabriek in Veurne

    Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo investeert 200 miljoen euro in zijn vestiging in het West-Vlaamse Veurne, waar de chips van Lay’s, Doritos en Cheetos worden gemaakt. Bedoeling is om de productie stevig te verhogen, naar liefst 2,8 miljoen zakken chips per dag. Hoe willen ze dat klaarspelen? En telen we daar wel genoeg aardappelen voor? “Van de 4.000 aardappelsoorten ter wereld zijn er maar een tiental goed genoeg om Lay’s-chips van te maken.”