De Ferrero-fabriek in Aarlen werd vorige week vrijdag gesloten door het FAVV. De fabriek zou nog zeker tot en met volgende week gesloten blijven.
Volledig scherm
De Ferrero-fabriek in Aarlen werd vorige week vrijdag gesloten door het FAVV. De fabriek zou nog zeker tot en met volgende week gesloten blijven. © Photo News

Directie en vakbonden Ferrero-fabriek in Aarlen bereiken akkoord over loonbehoud tot begin mei

De directie van Ferrero in Aarlen heeft een akkoord bereikt met de vakbonden over een loonbehoud tot 8 mei. De arbeiders onder contract behouden hun loon zonder dat ze toevlucht moeten zoeken tot tijdelijke werkloosheid. Dat hebben de directie en de vakbonden van de Italiaanse groep dinsdagavond bekendgemaakt.

  1. “We gaan 2,8 miljoen zakken per dag maken”: waarom heel Europa straks chips eet uit een fabriek in Veurne
    PREMIUM
    37

    “We gaan 2,8 miljoen zakken per dag maken”: waarom heel Europa straks chips eet uit een fabriek in Veurne

    Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo investeert 200 miljoen euro in zijn vestiging in het West-Vlaamse Veurne, waar de chips van Lay’s, Doritos en Cheetos worden gemaakt. Bedoeling is om de productie stevig te verhogen, naar liefst 2,8 miljoen zakken chips per dag. Hoe willen ze dat klaarspelen? En telen we daar wel genoeg aardappelen voor? “Van de 4.000 aardappelsoorten ter wereld zijn er maar een tiental goed genoeg om Lay’s-chips van te maken.”
  2. Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”
    PREMIUM
    48

    Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolroos­ter op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

    “Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over de klap, waarna ze de rijdende camion tot stilstand bracht: “Ik probeerde op de rem te duwen. Maar die werkte niet meer.”