Dessers (tweede van links) en zijn Feyenoord-ploegmaats juichen in Marseille na de kwalificatie voor de Conference Leaguefinale.
Volledig scherm
Dessers (tweede van links) en zijn Feyenoord-ploegmaats juichen in Marseille na de kwalificatie voor de Conference Leaguefinale. © AFP

Terwijl België in de grijze middenmoot hangt, verpulvert Nederland het nationaal coëfficiëntenrecord

Buitenlands voetbalDankzij de 0-0 van Feyenoord op bezoek bij Olympique Marseille bereikten Cyriel Dessers en co de finale van de Conference League, wat opnieuw rijkelijk werd beloond op coëfficiëntengebied. Nederland liep opnieuw weg bij het al uitgeschakelde Portugal en zorgt zelfs bij nummer vijf Frankrijk voor angstzweet. En België? Dat volgt op grote afstand als 13de.

8 reacties

  • Willem Becker

    2 jaar geleden
    Nederland heeft altijd boven België gestaan met UEFA ranking. Een paar jaar is dat anders geweest maar voor de komende 5 jaar geen illusies maken.
  • jozef van riel

    2 jaar geleden
    Tja Peter. Ten eerste waren het 4 Belgische ploegen in de groepsfase. Ten tweede, België is ook met 5 ploegen begonnen hé!
  • Rik Cappelle

    2 jaar geleden
    Gelukkig is er nog Club die op zijn eentje de voorbije vijf seizoenen 38.500pt heeft behaald. Waar zouden we zonder Club anders wel niet gestaan hebben ?
  • Katrien Caers

    2 jaar geleden
    En in 2017-2018 lachte de wereld met hen.. mooi voor Nederland is het nu wel. Maar de vergelijking met België is huidig slechts een momentopname. We komen spoedig weer hoger
  • oscar zwart

    2 jaar geleden
    Veel interresanter is het dat het echte Hollandse voetbal,in de geest van de Hollandse school weer terug is,en dat vind ik genieten voor een piepklein landje als Nederland,daarentegen bestaat in Belgie hoewel goede ploegen(Brugge)(genk)niets wat daar in de verste verte op lijkt.