De 13-jarige Alexander pleegde begin 2020 zelfmoord.
Volledig scherm
PREMIUM
De 13-jarige Alexander pleegde begin 2020 zelfmoord. © WHW

Vilvoords koppel voor rechter na dood Alexander (13): “Ik wil gewoon gerechtigheid. Dat voor iedereen duidelijk wordt hoever ze hem gedreven hebben”

Vilvoorde/HarelbekeMorgen wordt één van de meest aangrijpende rechtszaken van dit jaar behandeld voor de Brusselse correctionele rechtbank. De zelfmoord van de 13-jarige Alexander. De vrolijke tiener groeide ondanks een moeilijke start op bij zijn liefdevolle adoptiemoeder in Harelbeke. Maar dan daagt zijn biologische moeder opnieuw op. Samen met haar nieuwe partner maakt ze zijn leven tot een hel. “Als er een schadevergoeding wordt toegewezen, doneer ik die aan organisaties die zich voor kinderen en jongeren inzetten”, klinkt het bij zijn adoptiemoeder.

  1. Brussels Marriott Hotel ontvangt Queer-Destinations-certificaat voor LGBTQIA+-vriendelijkheid

    Brussels Marriott Hotel ontvangt Queer-Destinati­ons-certifi­caat voor LG­BTQIA+-vriende­lijk­heid

    Op dinsdag ontving het Brussels Marriott Hotel het eerste Queer-Destinations-certificaat, als onderdeel van een baanbrekende samenwerking tussen equal.brussels, visit.brussels en Queer Destinations. Het initiatief, gestart door Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou, heeft tot doel een beter onthaal te bieden aan LGBTQIA+-personen in Brusselse hotels. Deze stap markeert een belangrijke vooruitgang naar meer inclusiviteit in het hotelwezen.
    Stad Brussel
  2. Geen moord, toch mogelijk 20 jaar cel: moeder en stiefvader riskeren zware straffen na zelfmoord van Alexander (13)
    PREMIUM

    Geen moord, toch mogelijk 20 jaar cel: moeder en stiefvader riskeren zware straffen na zelfmoord van Alexander (13)

    Moeder Gaëlle F. en stiefvader Kurt D.W. riskeren tot twintig jaar cel voor de mensonterende behandeling van hun zoon Alexander (13), die begin 2019 een einde maakte aan zijn leven. Het parket zocht en vond voldoende bewijzen om te stellen dat het koppel een rol speelde in zijn dood. “Hoewel de ouders zich niet moeten verantwoorden voor moord, zal de rechter zich toch de vraag stellen of Alexander ook zelfmoord had gepleegd zónder hun gedrag”, zegt professor strafrecht Frank Verbruggen (KU Leuven). Als het antwoord nee is, vliegt het duo allicht voor jaren de cel in.