ANALYSE NA AANKOMST (1). Michel Wuyts ziet Van Aert goede zaken doen voor groen, maar: “De verlossing van de overwinning is er nog niet en dat kan mentaal gaan spelen”

Tour de France“Peter Sagan en Fabio Jakobsen gingen over de limiet.” Dat vindt onze analist Michel Wuyts. De twee gaven elkaar een stevige tik in volle sprint. “Iets wat thuishoort in het ijshockey. Niet in het wielrennen.” Jakobsen won uiteindelijk wel zijn eerste Tourrit voor Wout van Aert. “Jakobsen is de allersnelste man op twee wielen”, aldus Wuyts. “Ik zie Van Aert zijn voorsprong in het algemeen én puntenklassement de volgende dagen wel uitbouwen.”

36 reacties

  • Albert Verbeke

    2 jaar geleden
    Sagan zit ingesloten en probeert eruit te geraken, slechte verliezer.
  • Jeannine Vervoort

    2 jaar geleden
    Het wordt eens tijd dat de uci en de commissie samen komen en eens degelijke regels en straffen voorschriften maken
  • Linda D'Haese

    2 jaar geleden
    Michel heeft groot gelijk dit mag niet in volle sprint moesten allebei gedeclasseerd worden men mag van geluk spreken dat er geen zware valpartij van gekomen is
  • Jan Van Bavel

    2 jaar geleden
    Het ligt aan het materiaal, + 60 km per uur zijn geen snelheden met zo'n hoop volk. Het valt nog mee dat er zo weinig gebeurt ! Neem een Eddy Merckx fiets en het kan niet gebeuren.
  • Lucien Vergucht

    2 jaar geleden
    het ligt niet aan Sagan of Jakobsen maar aan de renners die zich laten afzakken
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.
  2. “Ik kus beide pollekes dat plastische chirurg het zo goed kon fiksen”: Sanne Cant amuseert zich weer in Tour na zware valpartij in Roubaix
    PREMIUM
    15

    “Ik kus beide pollekes dat plastische chirurg het zo goed kon fiksen”: Sanne Cant amuseert zich weer in Tour na zware valpartij in Roubaix

    Sanne Cant wordt in oktober 33. Je zou denken: de herfst van haar carrière nadert, maar wat moet je dan zeggen van de 40-jarige Annemiek van Vleuten? Veldrijdster Cant amuseert zich in de Tour de France Femmes als manusje-van-alles bij Fenix-Deceuninck. Ondanks die verschrikkelijke valpartij in Parijs-Roubaix in april is ze nog niet klaar met de koers: “Ik vind het nog minstens even leuk als vorig jaar in de Tour.”