©  BELGA

Interimcoach Robin Veldman laat Théo Leoni op zijn 22ste eindelijk debuteren bij Anderlecht: “Hij heeft echt paars bloed”

Een deugddoende zege was het voor Anderlecht, dat na twee competitienederlagen op rij nog eens kon winnen. Naast de drie punten was er ook aandacht voor Théo Leoni, die op zijn 22ste zijn debuut kreeg van coach Robin Veldman.

Maarten Vanhoof

“Ik ben heel blij met deze overwinning”, vertelde Robin Veldman voor de camera van Eleven. ”We scoren vandaag aan 100 procent. Het is lang geleden dat we thuis zo gedomineerd hebben. Maar we hebben er zelf ook voor gezorgd dat de wedstrijd toch nog zo lang spannend bleef. We hadden gewoon de 3-0 moeten maken. Maar we krijgen een doelpunt tegen waardoor er terug wat stress in de ploeg kwam. Zeker de jonge jongens worden dan weer wat onrustiger.”

Toch haalde Anderlecht de overwinning nog binnen.“Toen we switchen van systeem, kregen we meer druk op de bal en werden we weer wat comfortabeler. Daarna maakten we nog twee goals. We wilden vandaag vooral de supporters niet teleurstellen.”

©  Isosport

Veldman liet ook Théo Leoni debuteren. Het paars-witte jeugdproduct moest hiervoor tot zijn 22ste wachten. “Hij heeft echt Anderlecht-bloed, paars bloed”, aldus Veldman. “Ik ben blij dat we hem deze kans konden geven. Hij is goed ingevallen en bracht rust aan de bal.”

Het is voorlopig nog onduidelijk of Veldman langer aanblijft als hoofdcoach of de club op korte termijn op een nieuwe trainer mikt.“Of ik nog langer op deze positie wil aanblijven? Natuurlijk, maar ik wil vooral de club helpen waar ik kan. En als dat op deze positie is, dan ga ik daar volle gas voor.”

Leoni: “Een enorme fierheid”

“Ik voel nu een enorme fierheid, ook voor mijn familie“, vertelde Théo Leoni na zijn debuut. “Hier wachtte ik al lang op en hiervoor heb ik al veel geduld moeten hebben.”

Leoni was blij dat hij kon debuteren met een overwinning. “Vandaag hebben we geprobeerd om met de glimlach op te spelen. Dat had de coach gevraagd. Ik voelde de steun van meer ervaren spelers als Van Crombrugge. Zij hebben me op mijn gemak gesteld.”

De middenvelder kwam dit seizoen vooral al uit voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League. “Ik ben al 22, wat ouder om te debuteren, maar ik ben altijd kapitein geweest bij de U23. Ik ben een leider, positief ingesteld en wil altijd het beste doen. In 1B doen we het tot nu toe heel goed, maar het is een ingewikkeld kampioenschap. Ik meen dat we de kwaliteiten hebben om mee te doen voor de top drie, en misschien zelfs de titel.”

©  BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer